Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

A murit profesorul Marian Popescu, fost inspector școlar și director adjunct al Colegiului „Al. I. Cuza”

O veste tristă a îndurerat învățământul și întreaga comunitate vrânceană, astăzi, în ziua luminoasă a Nașterii Domnului. S-a stins din viață domnul Marian Popescu, fost profesor de sport, timp de aproape patru decenii, la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, dar și inspector de educaţie fizică şi sport, între anii 1990 – 1996, perioadă în care a contribuit decisiv la înfiinţarea Liceului cu Program Sportiv din Focşani. Timp de patru ani, între 1998 și 2002, domnul Popescu a fost director adjunct al liceului Cuza, unde, la rândul său, a fost elev, și unde s-a întors ca profesor, după absolvirea Institutului de Educație Fizică și Sport din București.

Pe lângă implicarea sa în activitatea sportivă, sunt cunoscute alte două pasiuni pe care acesta le avea, cea de columbofil și cea pentru numismatică, potrivit adevărul.ro.

Foștii elevi, colegii, toți cei care l-au cunoscut pe domnul profesor Marian Popescu, își amintesc eleganța desăvârșită a acestuia, calmul, seriozitatea cu care reușea, de fiecare dată, să se facă respectat de cei din jur.

Vestea morții profesorului Marian Popescu a îndurerat nu doar pe membrii familiei și pe prietenii apropiați ai acestuia, ci și pe profesorii liceului Cuza, alături de care, în decursul anilor, și-a desfășurat activitatea. „Colegii din generația 1965 a liceului „Al. I. Cuza” regretă trecerea în neființă a celui care a fost profesorul Marian Popescu. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe familiei”, este mesajul transmis de foștii săi colegi. „Marian Popesu, prietenul meu drag, care mi-a fost ca un frate, a plecat dintre noi. Nu-l voi uita și-l voi plânge mereu! Condoleanțe soției Lilica și fiicei Raluca”, a scris într-un mesaj și Mioara Toporaș-Hrimiuc din Iași.

Profesorul Marian Popescu avea 75 de ani, era căsătorit cu doamna Lilica Popescu, fostă bibliotecară la Colegiul Al. I. Cuza, și avea o fiică, Raluca. Cei care l-au cunoscut, vor putea să lase flori, să aprindă o lumânare și să își ia un ultim rămas bun de la acesta, la biserica Sfinții Voievozi din Focșani, situată pe str. Garofiței nr.7, unde a fost depus trupul neînsuflețit.

Slujba de înmormântare va avea loc la biserica Sf. Dumitru din localitatea Dumitrești, luni, 27 decembrie, la ora 14:00.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?