Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și FOTO! UPDATE! Patru persoane, printre care și o gravidă, rămase blocate cu mașina pe un drum izolat, în zona Dumitrești

sursă video: IPJ Vrancea

În jurul orei 23:40 Dispeceratul Salvamont Vrancea a înregistrat un apel de urgență ce semnala o mașină blocată în zona Dumitrești. La bord se află patru persoane printre care și o gravidă, conform coordonatelor GPS evenimentul s-a produs într-o zonă izolată pe un drum secundar, condițiile meteo sunt bune, temperatura -3 grade. Se intervine cu o echipă de salvatori montani și o mașină specializată. Revenim cu detalii.

Update 00:50 salvatorii montani au ajuns la persoanele blocate, nu sunt înregistrate probleme medicale, se încearcă recuperarea autoturismului imobilizat.

Salvamont Vrancea, mereu în sprijinul dumneavoastră!

Imagini și text: Salvamont Vrancea

 

 

UPDATE! 

Patru persoane s-au rătăcit cu mașina, după ce au urmat indicațiile GPS-ului.

Patru persoane care intenționau să ajungă la o cabană din comuna Dumitrești după ce plecaseră din Cândești s-au rătăcit, urmând indicațiile oferite de GPS . După ce au realizat că nu mai pot înainta, întrucât au rămas blocate în noroi, au sunat la 112, în jurul orei 23.30.

În ajutorul celor două femei (dintre care una însărcinată) și doi bărbați, cu vârste între 23 și 34 de ani, au venit Valeria și Marian, polițiști ai Secției 2 Poliție Rurală Gugești, reprezentanți Salvamont, SVSU dar și voluntari.

Temperatura scăzută, precipitaţiile, zona cu grad de risc privind animalele sălbatice dar și faptul că deplasarea s-a făcut pe jos circa 2 km au făcut ca misiunea echipei să se încheie la aproximativ 3 h după ce autoturismul a fost găsit în extravilanul comunei Gura Caliței, la circa 3 km de satul Dealul Lung.

Persoanele au fost preluate de către polițiști și Salvamont întrucât autoturismul a suferit defecțiuni la sistemul de ambreiaj.

Tragem un semnal de alarmă cu privire la folosirea GPS care vă poate duce în siguranță acasă, dar la fel de uşor vă poate transforma în victime.

Astfel, sfătuim cetățenii să nu folosească GPS în afara drumurilor asfaltate.
Nu vă încredeți sută la sută în GPS, deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori în condiţile unei configuraţii satelitare proaste.

Acest mijloc de orientare poate avea marcate pe hărţile prestabilite drumuri închise accesului public, restricţionate, impracticabile, rute unde se efectuază lucrări şi drumuri închise în urma unor alunecări de teren, viituri, căderi de arbori.

Citiţi indicatoarele rutiere şi luaţi în consideraţie marcajele de restricţionare sau avertizare, care sunt mult mai actuale decât platforma pe care lucrează GPS.

Cel mai sigur este ca, atunci când asfaltul se termină, când drumurile încep să fie din ce în ce mai puțin
practicabile și duc spre zone necirculate, unde se exploatează sau sunt lucrări, să vă întoarceți şi în scurt timp GPS-ul va genera o alta rută, cu siguranţă mai sigură.

foto și text: IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?