Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Jandarmii vrânceni, la datorie în timpul procesiunii de Florii și la evenimentele sportive și artistice din weekend

Comunicat de presă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea:

Misiunile de weekend ale jandarmilor vrânceni

Și în acest sfârșit de săptămână jandarmii vrânceni vor avea în atenție manifestările cultural-artistice și sportive ce se vor desfășura pe raza județului Vrancea pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii, după cum urmează:
Partida de fotbal din cadrul competiției Liga 3, play off, dintre CSM Focșani 2007 și AFC Metalul Buzău ce se va desfășura pe stadionul Milcovul din Municipiul Focşani;
Partidele de fotbal din cadrul competiției sportive Superliga Vrancei play off și play out ce se vor desfășura în localitățile Panciu și Ruginești;
Partida de handbal masculin din cadrul competiției Liga Zimbrilor dintre CSM Focșani 2007 și CS Universitatea Cluj ce se va desfășura la Sala Sporturilor „Alin Moldoveanu” din Municipiul Focșani;
Spectacolul artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” ce va avea loc în Piața Unirii din Municipiul Focșani.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Recomandăm tuturor participanților la aceste evenimente, să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Jandarmii montani vor fi prezenți în localitățile Tulnici, Lepșa, Soveja și pe traseele turistice adiacente, pregătiți pentru a interveni, în caz de nevoie.

Astfel, dacă alegeți ca destinație de week-end zona montană a județului, pentru evitarea unor situații neplăcute, este necesar să respectați reguli de siguranță precum:

  • să vă echipați corespunzător zonei montane;
  • alegeți doar traseele montane marcate și nu va abateți de la acestea;
  • în cazul în care întâlniți animale sălbatice nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau a le hrăni.

Jandarmeria Vrancea urează tuturor celor care își serbează onomastica cu ocazia Sărbătorilor de Florii un sincer și călduros „La mulți ani!”

La datorie pentru siguranța cetățenilor și de Florii

Jandarmii vrânceni alături de polițiști, pompieri și polițiști locali vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la procesiunea dedicată sărbătorii religioase „Floriile”.

Procesiunea își va avea debutul în două puncte, respectiv biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din cartierul Sud și biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din bulevardul Independenței.

Deplasarea credincioșilor creștin – ortodocși care aleg să participe la marș se va face pe prima banda de circulație pe următoarele trasee:
➡️ Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” – strada Revoluției – bulevardul București – bulevardul Unirii – Piata Unirii (biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”)
➡️ biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – bulevardul Independenței – bulevardul Unirii – Piata Unirii (biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”).

De asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine și siguranță publică pe tot parcursul slujbei religioase oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Totodată, vă aducem la cunoștință că bulevardul Unirii, pe tronsonul dintre intersecția cu strada Unirea Principatelor și până la intersecția cu strada Ștefan cel Mare va fi închis circulației rutiere, până la finalizarea evenimentelor. Pe această cale, conducătorii auto sunt rugați să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor rutieri.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, recomandăm tuturor participanților să manifeste răbdare, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul forțelor de ordine, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.
❗Este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfășurării manifestărilor, fără respectarea condițiilor legale!

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

Jandarmeria Vrancea își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în exercitarea legii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?