Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Mifalchim Group – Oferă cel mai bun tratament împotriva manei şi făinării


Datorită condițiilor meteorologice capricioase, au fost create condiții expansive de atac de mană și făinare în culturile de viță de vie și pomicultură, motiv pentru care cultivatorii au fost nevoiți să apeleze la o gamă diversificată de substanțe sistemice și de contact, tratamente care nu în toate cazurile s-au dovedit a fi eficiente. 
În acest sens, SC MIFALCHIM GROUP SRL vine în ajutorul dumneavoastră cu propunerea unor rețete utilizate în țările mari producătoare de viță de vie, pentru ameliorarea efectelor, preventiv sau în urma atacurilor, de mană și făinare. 
O primă rețetă constă în prăfuirea suprafețelor de viță de vie cu următorul pachet de produse: 
Rețeta pentru 1.000 kg produs: 300 kg Zeamă Bordeleză tip MIF + 300 kg Sulfat de cupru tip MIF (îngrășământ cu calități fitosanitare) + 400 kg Sulfomat 93P, pH-ul produsului rezultat în urma amestecului este de 6 —6,4, doza fiind de 20-25 kg/ha.
O a doua rețetă se compune din asocierea a 5 kg Zeamă Bordeleză tip MIF + 1,5 kg Sulfat de cupru tip MIF (îngrășământ cu calități fitosanitare) + 4 kg Sulfomat 80PU, rezultând un pH de 6,4 —6,5, aceasta fiind doza pentru un hectar, stropirea efectuându-se preventiv sau în urma atacului, tehnica de aplicare fiind stropirea până la umectare totală a butucului de viță de vie, remanența fiind de 10-15 zile de la data efectuării tratamentului. 
În situația unui atac agresiv de făinare, soluția cea mai eficientă este utilizarea în procent de 2% (20L la 1.000 L soluție) a Polisulfurii de Calciu tip MIF, produs care în Comunitatea Europeană este utilizat ca fungicid, insecticid, acaricid și care oferă rezultate foarte bune chiar și în perioadele ploioase.  Tehnica de aplicare este prin stropire până la umectare totală a butucului de viță de vie.
Eficiența tratamentelor fitosanitare propuse este asigurată numai utilizând produsele mai sus menționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?