Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Florin Ovidiu Mărgărit, candidatul liberalilor la Primăria Dumitrești

        Florin Ovidiu Mărgărit și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar al comunei Dumitrești, din partea Partidului Național Liberal (PNL) Filiala Vrancea. Într-o declarație oferită recent jurnaliștilor, Mărgărit a subliniat motivele care l-au determinat să facă acest pas important. „Deși această candidatură a venit pe ultima sută de metri, vă asigur că a fost foarte bine analizată și doar în momentul în care am concluzionat că eu, alături de echipa prietenului meu Dragoș Ciobotaru, pot continua lucrurile pe care echipa liberală județeană din ultimii patru ani le-a început, am acceptat”, a precizat Ovidiu Mărgărit.

        Acesta provine dintr-o familie cu o tradiție liberală puternică și este hotărât să rămână fidel acestei apartenențe politice. A evidențiat sprijinul pe care îl va primi comuna Dumitrești din partea lui Dragoș Ciobotaru, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. „Dragoș Ciobotaru, un om în adevăratul sens al cuvântului, cu siguranță va câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, iar comuna Dumitrești va beneficia de tot sprijinul acestuia”, a adăugat Mărgărit.

Ce își propune candidatul liberal atunci când va ajunge să preia frâiele administrației din Dumitrești:

* Colaborarea cu alte comunități și instituții pentru realizarea proiectelor comune, precum și accesarea eficientă a fondurilor disponibile, cum ar fi cele din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin aceste parteneriate și eforturi de finanțare, el urmărește maximizarea beneficiilor pentru comunitate și implementarea eficientă a proiectelor, fonduri menite a duce un suflu nou comunității.

* Una dintre prioritățile majore ale candidatului Florin Ovidiu Mărgărit este îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Finalizarea asfaltării drumului județean Dumitrești – Tinoasa, drum început prin PNRR cu ajutorul regretatului președinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma, reprezintă o prioritate.

* Comuna Dumitrești suferă la capitolul apă și canalizare, actuala administrație nereușind să asigure pentru toți locuitorii condiții demne de secolul al XXI-lea.

* Investițiile în infrastructura educațională sunt o preocupare a candidatului liberal față de viitorul generațiilor tinere. Prin crearea unui mediu educațional modern și stimulativ, Ovidiu Mărgărit vizează nu doar succesul la școală al elevilor, ci și dezvoltarea lor personală și profesională.

* Încurajarea investitorilor și asigurarea de noi locuri de muncă. Candidatul liberal propune dezvoltarea unor programe care să atragă investitori, creând astfel locuri de muncă și stimulând economia locală. Acest lucru ar putea crea un ecosistem favorabil pentru întreprinderile locale și noi afaceri care să se dezvolte într-un mediu modern și competitiv. De asemenea, poate fi încurajat turismul și comerțul în zonă, datorită unei mai bune conectivități cu alte regiuni și centre urbane importante.

* O mai bună protecție socială, în comună fiind multe familii în vârstă, confruntate cu multiple greutăți. Ovidiu Mărgărit va pune accent pe necesitatea respectului și îngrijirii pentru bătrânii comunității, asigurându-le ajutorul și atenția de care au nevoie.

* Asigurarea serviciilor medicale pentru cei aflați în suferință (fie că vorbim de copii sau adulți) și care, în prezent, pentru un consult de specialitate trebuie să se deplaseze la Focșani. Asigurarea unui cabinet medical cu personal specializat ar elimina aceste neajunsuri.

* Asigurarea unui spațiu de preluare și prelucrare a fructelor. La Dumitrești sunt mulți producători. Ei se confruntă cu o mare problemă: nu-și pot valorifica produsele recoltate. Un centru ridicat cu ajutorul fondurilor europene, care să preia și să prelucreze fructele, ar fi un beneficiu pentru toți.

* Tinerii nu sunt susținuți pentru a se dezvolta. Primăria va trebui să-i ajute pe tinerii întreprinzători să acceseze fonduri europene. De la accesare și până la obținerea sumelor necesare, Primăria Dumitrești poate oferi consultații și informare pentru accesarea acestora.

* O problemă a comunității este aceea a lipsei de preluare a apelor pluviale. Sunt perioade cu precipitații bogate și, într-o zonă așa cum se află Dumitrești, foarte ușor se inundă gospodăriile și terenurile localnicilor. Trebuie imaginat și realizat un sistem de canalizare care să preia aceste ape, pentru evitarea unor astfel de surprize neplăcute.

* Primăria să fie într-adevăr în slujba cetățeanului, mai aproape de nevoile și problemele sale. S-a încetățenit ideea, propagată de actuala administrație, că dacă vine un alt primar, acesta va limita drepturile acelor familii nevoiașe. Din păcate, acest fenomen s-a generalizat și trebuie limpezite lucrurile: Ovidiu Mărgărit susține că Primăria va ajuta pe oricine se află în dificultate, potrivit legii, și nu pe baza unor afinități sau înțelegeri.

* De asemenea, în cadrul primăriei și în întreaga comunitate, Ovidiu Mărgărit dorește să promoveze un spirit de echipă, implicând activ fiecare cetățean în procesul de dezvoltare și schimbare. În ansamblu, obiectivele lui Ovidiu Mărgărit sunt orientate spre crearea unei comunități prospere, echilibrate și sustenabile, care să ofere condiții optime de trai pentru toți locuitorii săi.

        Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Ciobotaru, are numai cuvinte de laudă pentru noul candidat, subliniind calitățile și angajamentul său. „La Dumitrești am fost și sunt alături de colegul meu Florin Ovidiu Mărgărit, un tânăr liberal pe care îl știu de 16 ani, pe care l-am cunoscut și apreciat întotdeauna”. El a explicat și motivul pentru care Mărgărit a decis să candideze în acest an, după ce în 2020 a refuzat din motive personale. Decizia actualului primar de a părăsi PNL și a se alătura PSD a fost un factor determinant. „Ovidiu a decis să se implice și să candideze după ce în toată această perioadă cu toții am fost alături de dumitreșteni, dar mai ales președintele Cătălin Toma care a susținut consistent investițiile în localitate”, a afirmat Ciobotaru.

        Ovidiu Mărgărit și Dragoș Ciobotaru au promis că vor continua să lucreze pentru dezvoltarea comunei Dumitrești, asigurând cetățenii că proiectele și investițiile majore vor continua. „Suntem alături de tine, Ovidiu, suntem alături și de comuna Dumitrești, așa cum ai spus și tu, dacă s-a făcut ceva la Dumitrești, s-a făcut cu sprijinul liberalilor și asta o știu cu toții”, a concluzionat Dragoș Ciobotaru.

        Candidatura sa promite un nou început pentru această comunitate, cu o echipă dedicată și determinată să aducă schimbări pozitive în comunitate. „Doamne ajută!”, și-a încheiat Ovidiu Mărgărit mesajul de încredere către concetățenii săi.

Lista PNL Vrancea pentru Consiliul Local al Comunei Dumitrești: Pioară Florica, Petroiu Iulian, Cristogel Daniel, Mărgărit Florin-Ovidiu, Nedelcu Simona, Sofian Crenguţa-Aura, Anghel Laurenţiu-Mircea, Alexe Ovidiu-Marian, Roşca Ionel, Vintilă Costel, Mihălcica Alexandru, Bălan Cristian, Tudoroiu Paul-Dragoş, Mărgărit Alexandru, Boştină Mihaela-Virginia, Trandafir Paul, Căpăţînă Cristinel.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?