Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

FOTO: Asociația Grupul Verde – Lansarea Proiectului AquaKit: O Inițiativă pentru Protecția Apelor de Suprafață în România

Comunicat de Presă:

Asociația Grupul Verde, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde și BCR, anunță lansarea Proiectului AquaKit, o campanie ambițioasă destinată educării și implicării elevilor din ciclul gimnazial în activități de monitorizare și protecție a apelor de suprafață din România. Proiectul își propune să crească gradul de conștientizare și să promoveze un comportament responsabil față de mediu prin educație practică și aplicată.

Educație Prin Practică Proiectul AquaKit va implica direct elevii în activități de măsurare și analiză a calității apei, folosind instrumente educaționale avansate care vor fi integrate în curriculumul școlar. Prin această abordare practică, tinerii vor învăța despre sursele de poluare, efectele acestora asupra ecosistemelor și metodele prin care acestea pot fi prevenite. Școlile înscrise în program vor beneficia de materiale educaționale și instrucțiuni detaliate, concepute pentru a sprijini profesorii și elevii în desfășurarea acestor activități.

Tehnologie și Inovație pentru Mediul Înconjurător În cadrul acestui proiect, Asociația Grupul Verde și partenerii săi de la Educație și Inovație – Eco Tech Creators #CodeKids vor dezvolta soluții IT personalizate care să faciliteze colectarea și analiza datelor despre calitatea apei. Această colaborare va începe în orașul Adjud, implicând 130 de copii și tineri din trei unități de învățământ, și are scopul de a extinde aceste activități în alte regiuni ale României.

Un Apel la Acțiune Comunitară Proiectul AquaKit invită comunitățile locale, organizațiile non-guvernamentale și instituțiile educaționale să se alăture inițiativei și să contribuie la un viitor mai verde și mai curat. Prin implicare și educație, putem face diferența în protejarea resurselor noastre naturale și asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

Despre Asociația Grupul Verde Asociația Grupul Verde este o comunitate de profesioniști și voluntari dedicați protecției mediului și dezvoltării soluțiilor tehnologice pentru rezolvarea problemelor ecologice. Prin proiecte inovative și colaborări strânse, Asociația își propune să aducă schimbări pozitive în societate și în mediu.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Marian DUMITRU email: marian.dumitru@grupulverde.ro www.grupulverde.ro

#AquaKit #GrupulVerde #MaiMultVerde #BCR #EcoTechCreators #CodeKids #AdjudVerde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?