Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Eveniment privind educația adulților, în insula Zakynthos

Comunicat de presă:

         În perioada 10-13 iunie 2024, am participat la evenimentul internațional de învățare ”Acreditare/consorții în sectorul educației școlare, al educației profesionale și al educației adulților” desfășurat în frumoasa insulă Zakynthos, organizat de Agenția Națională pentru Programe și Proiecte Comunitare în domniul Educației din Grecia ca urmare a selecției realizate de A.N.P.C.D.E.F.P Romania.

          Participarea la eveniment a răspuns unei nevoi personale de învățare, dar și unei nevoi a organizației Asociația Societatea Școala fără Frontiere Alberto pe care am reprezentat-o, familiarizarea cu scrierea aplicației pentru obținerea acreditării Erasmus+ pentru domeniul educației adulților. Evenimentul a reunit peste 60 de participanți din diferite țări din Europa, reprezentanți ai unor organizații eligibile în domeniul educației școlare, formării profesionale și educației adulților, care își propun să aplice pentru obținerea Acreditării din cadrul programului Erasmus+ la termenul 1 octombrie 2024.

          Într-o atmosferă de lucru colaborativă, sub îndrumarea profesionistă a reprezentanților Agenției Naționale din Grecia, dar și din alte țări, evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru participanți pentru a se familiariza sau pentru a aprofunda diferite aspecte tehnice legate de scrierea și implementarea proiectelor Erasmus, respectiv: elaborarea propriului plan strategic pentru proiectele de acreditare/consorții, modul de pregătire a unei aplicații de calitate KA1, aspecte legate de identificarea corectă a nevoilor organizaționale, formularea obiectivelor, managementul și implementarea corectă a proiectelor etc.

          Nu au lipsit nici activitățile de networking între participanți. Aceștia au avut ocazia de a stabili noi contacte profesionale, de a împărtăși, disemina experiențe din cadrul proiectelor Erasmus, de a învăța unii de la ceilalți, de a face planuri pentru viitoare conexiuni, parteneriate. Personal, am valorificat evenimentul pentru a disemina Proiectul aflat în implementare „Diversitate, incluziune și toleranță în mediul rural prin formare”.

          Personal a fost o experiență extraordinară, am învățat lucruri noi, am descoperit oameni minunați, entuziaști, deschiși spre inovație, am legat noi prietenii, am vizitat locuri frumoase.  Am convingerea că la termenul din octombrie vom depune o candidatură de succes.

          Multumesc pentru încrederea acordată Agenției A.N.P.C.D.E.F.P România, dar și Agenției din Grecia.

Coordonator Educația Adulților,

AS.SC.SCOALA FARA FRONTIERE ALBERTO,

GABRIELA BINDAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?