Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Gura Caliței. Tablete și laptopuri pentru elevi și profesori

Societățile Orange România SA și Chrome Computers SRL vor livra comunei Gura Caliței tablete pentru uz școlar cu acces la internet și echipamente/dispozitive electronice în cadrul proiectului „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii tic sistemice în domeniul e-educație, în comuna Gura Caliței, județul Vrancea”. Valoarea totală estimată a investiției este de 306 mii de lei, plus TVA.

Dispozitivele elctronice vor intra în dotarea elevilor, a cadrelor didactice și a claselor din unitățile de învățământ din comuna Gura Caliței după cum urmează: Școala Gimnazială Gura Caliței; Școala Primară „Nicolae V. Bălan” Lacul lui Baban; Școala Primară Dealul Lung; Școala Primară Plopu. Unitățile de învățământ vor primi echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și al altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura în condiții optime. Vor fi achiziționate următoarele produse: tablete pentru uz școlar cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni – 150 bucăți; laptop – 18 bucăți; tablă interactivă – 10 buc; proiector – 10 bucăți; ecran de proiecție- 10 bucăți; camera web conferință – 10 bucăți. „În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice, se recunoaște necesitatea și oportunitatea proiectului „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație în comuna Gura Caliței, Județul Vrancea”, în ceea ce privește achiziționarea de tablete școlare și echipamente IT în vederea asigurării accesului elevilor la procesul de învățare în mediul online“, se arată în descrierea pe scurt a investiției.

Proiectul vizează dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar, cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni și dotarea elevilor și a cadrelor didactice, inclusiv a claselor din unitățile de învățământ din comună, cu echipamente/dispozitive IT. „Obiectivul general al proiectului este buna desfășurare a cursurilor, ca urmare a situației generate de pandemia de COVID-19, precum și asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul online. Desfășurarea de activități didactice presupune o serie de măsuri necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice“, se mai arată în descrierea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?