Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Scandal la Școala Fitionești. Elevii nu au făcut ore vineri dimineață deoarece profesorii erau în ședință


Scandal la școala din satul Mănăstioara din comuna Fitionești! Tatăl unui copil de clasa a IV-a ne-a sunat vineri dimineață la redacție pentru a reclama faptul că elevii nu sunt primiți în unitatea de învățământ pe motiv că… nu se învață. Omul ne-a spus că toate cadrele didactice erau plecate în școala de centru, fiind convocate în ședință, iar la Mănăstioara a rămas doar îngrijitoarea. „Copiii și părinții stau afară, că nu sunt lăsați în școală. Și la grădiniță e la fel. Copiii au fost trimiși acasă pentru că e ședință. Dar este o zi normală de lucru, copiii trebuie să-și ia laptele și cornul! Eu am înțeles că e ultima zi (de cursuri-n.r.), dar nu trebuie dați afară din școală copiii. A ieșit scandal între părinți și femeia de serviciu, ea e singura care a rămas să dea explicații”, ne-a spus tatăl respectiv, care nu a dorit să-și dea numele de teamă ca nu cumva copilul său să aibă de suferit.
Contactat telefonic, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Dorin Cristea, a precizat că acolo este un conflict între secretarul școlii, care este soțul fostei directoare, și actuala conducere a unității de învățământ. Potrivit acestuia, secretarul este în concediu medical și nu a predat documentele cerute de noua conducere a școlii, iar vineri cadrele didactice au fost convocate în ședință. „Este un conflict între directorat și secretar, care este soțul fostei directoare. Sunt niște probleme mari cu predarea documentelor. Secretarul este acum în concediu medical”, a precizat Dorin Cristea.
La rândul său, actuala directoare a școlii, Andra Elena Diaconu, ne-a spus că elevii au fost anunțați de schimbarea programului. Ea a susținut că părintele care ne-a sunat la redacție ar fi chiar secretarul. „Școala nu este închisă, au fost anunțați copiii că este alt program. Eu cred că este părintele unui copil de clasa a II-a și părintele este de fapt secretarul școlii, care a fost în concediu medical până pe 31 ianuarie, dar nu a venit la școală până acum și nici nu a adus alt certificat (de concediu-n.r.). Secretariatul este încuiat, iar directorul nu are voie să intre acolo. Noi muncim, suntem la școală, chiar și cei care nu au ore. Este vorba de un conflict intern”, a spus directoarea.
Prin urmare, am apelat persoana care ne-a sesizat pe telefonul redacției faptul că nu se învață la Mănăstioara și am întrebat-o dacă este cumva chiar secretarul școlii. Aceasta a negat că ar fi secretarul, susținând că este doar „tată de copil”. Am încercat să luăm legătura cu fosta directoare pentru a-i cere numărul de telefon al soțului, respectiv secretarul școlii, în vederea consemnării unui punct de vedere. Dacă vineri dimineață a răspuns la telefon și ne-a anunțat că numărul pe care l-am apelat pentru a discuta cu directoarea școlii este al său, personal, după aceea nu a mai răspuns.

Primarul cere ISJ să „monitorizeze mai atent școlile din Fitionești”

Pe de altă parte, primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a afirmat că nu a reușit să discute cu cineva din conducerea școlii în legătură cu cele întâmplate. Ne-a spus că a fost sunat de părinți și întrebat dacă nu cumva este grevă. „M-au sunat părinții și m-au întrebat dacă este grevă pentru că așteptau în fața școlilor, porțile fiind încuiate. Eu am fost la școala din centru, dar nu am reușit să vorbesc cu nimeni în legătură cu ce s-a întâmplat. Le-am spus mereu să nu facă politică în școală, dar asta se face: doar politică. Părinții m-au întrebat de multe ori de ce pleacă mulți copii la școli din alte localități, la Movilița sau Panciu, iar răspunsul este tocmai din acest motiv (că se face politică în școală-n.r.). Cum vă explicați faptul că mulți copii ai cadrelor didactice din Fitionești au fost duși la Panciu sau Movilița?”, a spus edilul.
Pimarul Cazacu le-a cerut șefilor ISJ să „monitorizeze mai atent școlile din Fitionești”. „În urmă cu două săptămâni, secretarul a suferit un accident vascular. Este un război acolo de când s-a schimbat directoarea, înainte a fost soția secretarului. Pe mine mă deranjează faptul că nu-și fac treaba la școală. Părinții sunt nemulțumiți! Cer monitorizarea mai atentă a școlilor din Fitionești, măcar săptămânal de un inspector, dar să vină fără a se anunța”, a adăugat primarul Iordache Cazacu.

31 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?