Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

ULTIMA ORĂ! Ploi și ninsori prognozate de meteorologi, până miercuri


Sursa : Administrația Națională de Meteorologie 
Intervalul : 07 februarie, ora 02 – 09 februarie, ora 06
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : precipitații însemnate cantitativ, ninsori moderate la munte și în Moldova;
Mesaj : 
INFORMARE METEOROLOGICÄ‚
      În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.
      În cursul nopții de luni spre marți (6/7 februarie) și pe parcursul zilei de marți (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei și zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.
      Începând din cursul nopții de marți spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei și în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Înrestul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar în sud-estul țării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, cu viteze ce vor depăși la rafală 50…55 km/h.
      Trecător și pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei și în Bărăgan.
Notă: Unele intensificări ale vântului vor fi la începutul intervalului și în sudul Banatului, precum și în Oltenia și Muntenia.
În funcție de evoluția meteorologică, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?