Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Valentin Resmeriță, candidatul PNL pentru Primăria Focșani – o abordare hotărâtă în combaterea consumului de droguri: „Împreună, îi putem proteja pe copiii și tinerii Focșaniului!”

            Într-un oraș în care preocuparea pentru sănătatea și siguranța cetățenilor este foarte importantă, Valentin Resmeriță aduce în prim-plan o strategie fermă și eficientă în combaterea consumului și traficului de droguri. Cu o viziune proactivă și angajată, Resmeriță oferă o platformă care promovează prevenția, educația și intervenția eficientă pentru a aborda această problemă în comunitatea noastră.

            Trebuie să avem mereu în vedere că flagelul drogurilor tinde să se transforme într-un fenomen extrem de greu de controlat și în țara noastră. Potrivit raportului Agenției Naționale Antidrog din 2023, vârsta de debut pentru consumul de noi substanțe psihoactive este declarată la 13 ani, iar 10,7% dintre persoanele între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit pe parcursul vieții, cu rate de consum semnificativ mai mari în rândul populației tinere (15-34 ani).

            În aceste împrejurări, pe care nimeni nu le dorește permanente, prevenția reprezintă pilonul central al strategiei candidatului liberal Valentin Resmeriță. El propune o serie de programe și inițiative menite să educe și să informeze tinerii și familiile despre riscurile asociate consumului de droguri.

            Prin colaborarea cu școlile, organizațiile non-guvernamentale și instituțiile locale, Resmeriță intenționează să dezvolte programe de prevenție în mediul școlar și comunitar, oferind resurse și suport pentru cei afectați de această problemă.

            Vorbim aici despre o campanie de conștientizare – „Stop drogurilor” – ce ar trebui derulată în fiecare școală generală și liceu din Focșani, cu scopul de a ține cât mai departe generațiile de azi și cele viitoare de nenorocirea pe care o reprezintă consumul de substanțe interzise.

            Tocmai de aceea, Valentin Resmeriță susține consolidarea colaborării dintre autoritățile locale, poliție și alte instituții implicate în lupta antidrog, pentru a combate eficient traficul de stupefiante în Focșani. Din această colaborare, va rezulta înființarea unui Comitet pentru Combaterea Consumului de Droguri, din care să facă parte reprezentanți ai primăriei, poliției locale, asociațiilor de părinți, profesori, preoți și ONG-uri.

            Mai mult, strategia pe termen lung propusă de Valentin Resmeriță presupune implementarea unor măsuri de monitorizare și supraveghere în instituțiile de învățământ din oraș, coroborate cu mai multe acțiuni de patrulare a echipajelor de poliție locală.

            „Este imperativă o implicare serioasă și activă la nivelul Primăriei în procesul de prevenire, precum și sprijinirea tinerilor în luarea deciziilor sănătoase și responsabile, astfel încât să nu devină victime ale acestor substanțe care le pot compromite viitorul și distruge viața”, a subliniat Valentin Resmeriță.

            În același timp, el recunoaște importanța asigurării accesului la tratament și recuperare pentru cei afectați de dependență, accentuând că este nevoie de sprijin pentru dezvoltarea și extinderea serviciilor de consiliere și tratament în comunitate, astfel încât cei care luptă împotriva dependenței să aibă acces la resursele și suportul de care au nevoie pentru a-și reconstrui viețile.

            Așadar, strategia lui Valentin Resmeriță pentru Focșani în combaterea drogurilor reflectă angajamentul său ferm față de siguranța și bunăstarea comunității. Prin abordarea interinstituțională, care combină prevenția, intervenția și colaborarea, Resmeriță propune o direcție eficientă și sustenabilă pentru a face față acestei provocări complexe.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?