Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Interviu cu viitorii profesori de Religie din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

          Marți, 30 aprilie 2024, un număr de 18 candidați din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, eligibili pentru a se înscrie la concursul de titularizare pentru disciplina Religie în sesiunea iulie 2024, au participat la un interviu preliminar, prevăzut de Procedura de acordare și de retragere a avizului scris (binecuvântării) al Chiriarhului pentru desfășurarea de activități în învățământul religios și teologic.

          Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, interviul a avut loc la Biblioteca Eparhială „Ghenadie Episcopul” din municipiul Buzău, în fața unei comisii din care au făcut parte pr. cons. Dan Necula și dl insp. Valentin Iancu, de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Eparhiei, respectiv dl prof. Robert-Mugurel Roșioru, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

          Candidații și comisia au purtat un dialog care a vizat diverse aspecte ale activității de la catedră, ale activității extrașcolare, dar și referitor la alte provocări specifice acestei misiuni. Întâlnirea a avut drept scop conștientizarea rolului pe care profesorul – în special cel de Religie – îl are în viața și formarea elevilor. În acest context, candidaților li s-a recomandat să implementeze proiectele educaționale și catehetice inițiate de Patriarhia Română, de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei sau de alte structuri eparhiale și organizații implicate în educația sănătoasă a copiilor și tinerilor de astăzi.

          În cuvântul adresat aspiranților pentru posturile didactice disponibile în cele două județe, pr. cons. Dan Necula a subliniat faptul că, pentru un profesor de Religie, principala menire este aceea de a fi întotdeauna cu Dumnezeu, luând aminte la modul propriu de viețuire, în special din punct de vedere duhovnicesc, pentru a deveni un exemplu personal viu pentru elevi.

          Proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar la disciplina Religie este programată în data de 17 iulie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?