Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

„Masă sănătoasă” pentru elevii a două școli din Mărășești

Elevii de la două unități de învățământ din orașul Mărășești sunt beneficiari ai Programului național „Masă Sănătoasă”. Este vorba de Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” și Școala Gimnazială numărul 2. Programul „Masă Sănătoasă” a fost aprobat de Guvernul României în luna ianuarie și se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar.

Concret, programul implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată. La nivelul județului Vrancea, 24 de unități de învățământ sunt prinse în programul „Masă Sănătoasă”. Cu sprijinul Guvernului României, 10.232 de elevi vrânceni vor experimenta bucuria unei mese sănătoase zilnice, contribuind la promovarea unui stil de viață echilibrat.

Finanțarea Programului Național „Masă Sănătoasă” se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul autorităților locale. Bugetul alocat pentru Programul Național „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1,1 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?