Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cursuri de prim ajutor pentru profesorii din Focșani, susținute financiar de municipalitate

Cadrele didactice de la școlile și liceele din Focșani vor face instruire practică la cursuri de prim ajutor. Efectuarea acestor cursuri este o obligație introdusă prin legea învățământului preuniversitar și vine în sprijinul cadrelor didactice care pot acorda sprijin în cazul producerii unor incidente nedorite la cursuri. Cursurile de prim ajutor au fost solicitate de conducerile unităților școlare din Focșani, care au nevoie de fonduri pentru aceste instruiri.

Valoarea cursurilor a fost estimată la 108 mii lei, pentru aproximativ 430 persoane de la cele 18 unități școlare. Banii ar urma să fie alocați la ședința ordinară a Consiliului Local Focșani din această săptămână. „Învățarea de abilități de prim ajutor îi poate ajuta pe profesori și elevi să răspundă eficient în situații de urgență, învățarea primului ajutor poate insufla elevilor valori umanitare cum ar fi empatia, responsabilitatea și disponibilitatea de a ajuta persoanele aflate în nevoie”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Tot aici se menționează și că „abilitatea de a efectua primul ajutor de bază poate însemna diferența dintre viață și moarte în situații de urgență, învățându-i pe profesori și elevi cum să acorde primul ajutor, îi putem dota cu abilități de salvare a vieții de care pot beneficia nu numai ei înșiși dar și cei din jurul lor”. Potrivit legii învățământului preuniversitar din 2023, pentru personalul din învățământul preuniversitar, formarea continuă va include în mod obligatoriu și periodic un curs de prim ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?