Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Catolicii sărbătoresc, duminică, Învierea Domnului


„Sărbătoarea Paștelui ne adună pe toți pe la bisericile de care aparținem, pentru a ne întări credința și pentru a transmite și generațiilor care vor veni aceeași certitudine că Isus Cristos a înviat spre învierea noastră”, afirmă arhiepiscopul mitropolit de București, Ioan Robu, în Scrisoarea pastorală de Paști. „Cristos a înviat spre învierea noastră. Suntem prin aceasta asemenea Bisericii de la început, care în unitate a sărbătorit și a vestit același adevăr, nu arareori cu prețul vieții; suntem asemenea acelora care peste veacuri s-au născut, au crescut și au murit în lumina aceluiași adevăr al Învierii promițător de înviere. Suntem și noi chemați să știm, prin Învierea lui Isus, că, după ce ne vom fi dus crucea și vom muri, vom continua drumul lui Isus: drumul învierii”, explică arhiepiscopul.
Potrivit înaltului ierarh catolic, „Lumina Învierii lui Isus ne descoperă că și noi vom învia”. „Moartea nu va avea ultimul cuvânt. Cu învierea lui Isus am fost introduși în marele ocean al vieții care va fi pentru fiecare dintre noi fără apus. Isus a murit și a înviat. Vom muri și noi și vom învia! În viața aceasta îl întâlnim pe Isus prin credință, prin Cuvântul Sfânt și prin Sacramente. Credința în Înviere ne spune că, după moarte, îl vom întâlni și-l vom vedea așa cum este: Fiul lui Dumnezeu, Unicul Răscumpărător”, afirmă arhiepiscopul Robu.
Monseniorul consideră că rodul postului, al rugăciunilor și al faptelor de generozitate ne pregătesc pentru mărturisirea de credință a Învierii. „Rodul postului, al rugăciunilor și al faptelor de generozitate, rodul meditării Învierii lui Isus să ne pregătească și să ne plămădească astfel viața încât să spunem în fiecare zi și prin cuvintele și prin faptele noastre, această mărturisire de credință: Moartea Ta o vestim Doamne și Învierea ta o mărturisim până când vei veni!”, spune el.
În finalul pastoralei arhiepiscopul mitropolit de București urează credincioșilor romano-catolici „Sărbători fericite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?