Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Reţete delicioase pentru pofticioşi Plăcintă cu spanac, urzici și praz


http://www.crestinortodox.ro 

Ingrediente:
1 kg de spanac,
500 g urzici,
800 g praz,
3 cepe roșii,
400 g margarină,
10 g drojdie uscată,
3 linguri ulei,
făină cât cuprinde,
un pahar mare de vin,
o linguriță de sare.
 
Mod de preparare:
Într-un castron mare se pune făina, drojdia, sarea și se omogenizează. În mijloc se face o gaură și se toarnă vinul treptat amestecând cu o lingură de lemn. Aluatul îl împărțim în două bucăți din care vom întinde două foi.  Margarina trebuie să fie la temperatura camerei pentru a o putea întinde pe foaie. Jumătate din cantitatea de margarină o întindem pe o foaie și cealaltă pe a doua foaie. Trebuie să păstrăm și vreo două linguri de margarină ca să ungem plăcintă pe deasupra la final. După ce am uns foaia începem să o împăturim, ungând în același timp și laturile pe care le întoarcem. Pe foi le împăturim până obținem două pachețele. Le băgăm la frigider pentru a se odihni, timp în care facem umplutura. Opărim spanacul și urzicile în apă fierbinte, le scurgem și le tocam mărunt. Ceapa o tăiem mărunt și o călim în ulei încins. Tocăm mărunt prazul și-l adăugăm peste ceapă. Îl lăsăm să fiarbă încet. După ce a fiert îl amestecăm cu spanacul și urzicile. Scoatem prima foaie de la frigider, o întindem și după aceea o aranjăm în tavă pe hârtie de copt, astfel încât marginile să depășească tava. Punem și compoziția peste foaie. Acoperim plăcinta cu a doua foaie și îi unim marginile ca să nu iasă compoziția. Înțepăm plăcinta și o ungem cu puțină margarină topită. O băgăm în cuptorul încins pentru apoximativ o oră, până se rumenește.
Poftă bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?