Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Focșani, oraș verde cu parcuri și zone de promenadă

Focșaniul s-a transformat într-un oraș verde cu parcuri reabilitate, locuri de promenadă moderne și spații verzi amenajate și îngrijite ca în marile orașe. În ultimii ani au fost refăcute Grădina Publică, Parcul ”N. Bălcescu” și Parcul ”Argeș”. Au fost realizate și alte trei zone verzi, viitoare parcuri – M. Varlaam, Velo Park și Parcul Mândrești. Preocupat de dezvoltarea unor zone de relaxare moderne, Primarul Misăilă (PSD) a reabilitat Piațeta Balada dar și Piațeta Teatrului, punând și aceste zone într-o nouă lumină. Cu fonduri europene, Piața Unirii va fi reamenajată într-o zonă turistică cu iz de epocă.

Primarul Misăilă (PSD) a reabilitat Parcul ”Nicolae Bălcescu” și l-a transformat într-o adevărată atracție turistică a Municipiului Focșani! Parcul a fost reabilitat complet după o jumătate de secol de la amenajarea lui în anii ‘60. De atunci, Parcul Bălcescu nu a mai cunoscut modificări majore, de-a lungul anilor fiind făcute doar câteva reparații la mobilierul urban, până în vara anului 2020. Atunci, la inițiativa primarului Misăilă (PSD), a început cel mai amplu proiect de reabilitare care a transformat parcul într-o adevărată atracție turistică! Parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fiind cea din centru, cu joc de apă și lumini.

Parcul a devenit rapid un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii care se bucură de un un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp. Nu au fost uitați nici tinerii care se pot distra într-un skate park. De asemenea, parcul este atractiv și pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială. Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah beneficiază de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune.

Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 metri au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi. Pe timp de noapte parcul este iluminat cu ajutorul unui număr de 207 stâlpi de iluminat pe care sunt montate lămpi economice, tip LED și camere de monitorizare. În Parcul Bălcescu s-au plantat 129 de copaci și alte sute de plante ornamentale și trandafiri. Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu. La fiecare intrare se află montate rastele de bicicletă, mai ales că în Municipiul Focșani am realizat 22 kilometri de piste de bicicletă.

Nu ne vom opri aici! Unul dintre proiectele de viitor ale Primarului Misăilă și echipei PSD vizează reabilitarea Grădinii de Vară din acest parc. De asemenea, pentru că administrația PSD înseamnă proiecte integrate de dezvoltare, în zona adiacentă Parcului Bălcescu se derulează lucrări de reabilitare și modernizare a străzilor printr-un proiect cu finanțare PNI „Anghel Saligny”.

Piațeta Teatrului transformată în zonă de promenadă

Piațeta Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” a fost reabilitată și transformată într-o zonă de promenadă care pune în valoare clădirea monumentală construită de filantropul maior Gheorghe Pastia. Proiectul inițiat de Primarul Misăilă (PSD) a însemnat reabilitarea a 3.539 mp, realizarea unei intrări în piațetă prin marcarea cu două șiruri de corpuri de iluminat și o alee a personalităților locale din zona artei.

A fost gândită și o zonă de spectacole în aer liber. Au fost reabilitate și zonele verzi, într-o amenajare de scuar urban, care a sporit cu 34% spațiul verde din piațetă, respectiv plus 230 mp. A fost schimbat mobilierul urban iar trecătorii din piațetă beneficiază de Wi-Fi gratuit. Piațeta găzduiește și o expoziție temporară de sculpturi/busturi realizate de către elevii Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu”.

Piațeta „Balada” și „Milcov” sunt celelalte două piațete amenajate de primarul Misăilă (PSD). În piațetele din centrul Focșaniului au fost amenajate locuri de recreere pentru pietoni, a fost realizat iluminat nocturn modern cu instalații specifice zonelor. La Piațeta Balada a fost realizată o esplanadă în jurul fântânii, cu spații verzi și mobilier stradal. Au fost amenajate alei pietonale și pasaje de acces pavate cu plăci de andezit. De asemenea, a fost refăcută lucrarea având ca temă Hora Unirii, pornind de la modelul existent, și s-a realizat un punct de informare cu Focșaniul Vechi.

În mandatul viitor, primarul Misăilă (PSD) vrea să reabiliteze și parcul din zona Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” la standarde similare cu cele din Grădina Publică și Parcul ”N. Bălcescu”.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?