Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

Valentin Resmeriță, candidatul PNL la Primăria Focșani, are soluții. Cum poate (re)deveni Focșaniul borna economică a României

          În urmă cu mai bine de un secol și jumătate, Focșaniul era unul dintre cele mai importante centre comerciale. Poziția sa, la granița dintre Moldova și Muntenia, care împărțea inclusiv orașiul în două târguri – Focșanii Moldoveni și Focșanii Munteni, a făcut ca economia locală a vremii să fie înfloritoare. Comerțul și schimbul de mărfuri erau motorul economiei în ambele târguri, iar micile afaceri erau prospere, după cum spuneau cronicarii vremii. Dincolo de economia de suprafață, era și cea subterană. Sunt binecunoscute tunelurile de sub Focșani, unde se făcea trafic de mărfuri interzise.

          La distanță de peste un secol și jumătate, comerțul rămâne o ramură de bază a economiei locale. Acesta, dar și serviciile, au luat avânt în principal după 1989, când industria a sucombat în mare parte. Doar confecțiile textile ce s-au dezvoltat, pentru că în rest alte ramuri ale industriei sunt slab reprezentate. În Focșani, după cum arată datele statistice, ponderea este deținută de micro-întreprinderi și de întreprinderile mici şi mijlocii. Marile companii, fie ele naționale, fie multinaționale, nu au fost motivate să vină la Focșani, un oraș mic, comparativ cu alte municipii reședință de județ și prea puțin prietenos cu mediul de afaceri.

Investitorii au ocolit Focșaniul și au preferat să meargă la Galați, la Bacău sau la Buzău, unde au pus la punct afaceri mari, de succes, și au creat mii de locuri de muncă.

          Candidatul PNL la Primăria Focșani, Valentin Resmeriță, poate schimba însă totul. Dezamăgit de involuția Focșaniului, el vrea să-și pună la bătaie experiența acumulată în sistemul privat, ca om care a pus bazele și administrează o afacere de succes, pentru a pune orașul pe harta economică a României.

          ”Am intrat în politică cu ambiția că se pot face lucruri cu bună-credință. Proiecte care să reziste pentru mai multe generații. Nu cârpeală, așa cum se întâmplă la Focșani de mai bine de 24 de ani. Eu cred în puterea și în potențialul orașului Focșani, de a deveni borna economică a României. Un oraș prosper, dezvoltat, de care să fim mândri cu toții. Eu cred că Focșaniul poate fi la fel de dezvoltat ca Iași, Cluj, Brașov, Sibiu sau Oradea. Dacă ne uităm la trecutul orașului nostru, vom vedea că Focșani a avut momentele sale de glorie și dezvoltare. Cu primari destoinici care au reușit să implementeze proiecte majore, oameni curajoși și cu viziune. Nu erau marțieni, ci de ai noștri”, spune Valentin Resmeriță, candidatul PNL la Primăria Focșani.

Viziunea sa este clară: să aducă în sectorul public aceeași performanță pe care a demonstrat-o în sectorul privat, să ofere o direcție strategică de administrare a orașului, astfel încât Focșaniul să poată asigura o viață decentă locuitorilor săi.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?