Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Deputatul Laurențiu Marin: Românii pot călători în Turcia doar cu buletinul!

          Deputatul Laurențiu Marin a declarat că decizia de eliminare a pașapoartelor pentru călătoria în Turcia și folosirea cărților de identitate în acest scop reprezintă un succes răsunător înregistrat de premierul Marcel Ciolacu, care a adus relațiile diplomatice și economice cu Republica Turcia la un alt nivel.

          „Încă un succes realizat în numele României de premierul Marcel Ciolacu. Începând cu data de 01 iunie 2024, urmare a publicării Decretului semnat de președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în Monitorul Oficial, cetățenilor români li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile în scop turistic şi pentru permisele de tranzit către Turcia, cu o perioadă de şedere de maxim 90 de zile, în termen de 180 de zile. Așadar, de la 1 Iunie, românii vor călători în Turcia doar cu buletinul, la fel ca-n Uniunea Europeană!“, a afirmat deputatul Laurențiu Marin.

          Vizita premierului Marcel Ciolacu este un real succes, consideră parlamentarul vrâncean, președintele PSD bifând mai multe obiective din care Laurențiu Marin amintește: cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul; schimburile comerciale româno-turce pot ajunge rapid la 15 miliarde de dolari, anual, de la 11 miliarde, cât sunt în prezent; companii românești serioase, puternice, pot să ajungă și pe piața turcă, pe măsura dinamismului și a manifestărilor de business în România ale companiilor turcești.

          „Există de asemenea un puternic interes reciproc în domeniul energetic sau cel al colaborării militare și pentru asigurarea securității în bazinul Mării Negre. Totodată, premierul României a propus consolidarea colaborării economice prin organizarea unui Forum de Afaceri bilateral la București. De asemenea, în numele României, premierul Marcel Ciolacu a reafirmat sprijinul pentru perspectiva europeană a Turciei!“, a încheiat deputatul Laurențiu Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?