Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Jocurile pe mobil – sectorul cu cea mai mare creștere în cadrul industriei de jocuri de noroc online?

Ideea de a paria sau de a juca ruletă, poker, baccarat ori blackjack pe platformele mobile nu este una apărută recent, ci datează din 1997, atunci când au fost lansate primele telefoane mobile performante de la Nokia. De altfel, pe aceste terminale au apărut și primele cazinouri mobile, dar la nivel grafic, audio și de jocuri, existau numeroase limitări. Ulterior, din 2007, când a fost lansat primul model iPhone și 2008, când a fost prezentat primul mobil Android, situația s-a schimbat radical.
Platformele mobile cu jocuri de noroc au devenit din ce în ce mai importante atât pentru operatori, cât și pentru jucători. Balanța în favoarea telefoanelor mobile a crescut masiv în ultimii ani, 60.08% față de 37.85% pentru desktop-uri, conform StatCounter, portal de statistici globale. Concomitent cu expansiunea pieței online de jocuri de noroc, s-a dezvoltat și sectorul mobil, care a ajuns la o valoare de 28.6 miliarde de dolari în 2024. Piața online a jocurilor de noroc valorează, conform Statista, 100.9 miliarde de dolari în acest an.

Care sunt motivele creșterii popularității sectorului de jocuri de noroc pe mobil?

La baza creșterii accelerate a popularității jocurilor de noroc pe dispozitivele mobile stau mai multe motive. Printre acestea se evidențiază creșterea numărului de dispozitive mobile, a nivelului de folosire a internetului, precum și a numărului de state ale lumii care au legalizat jocurile de noroc. De asemenea, operatorii din acest domeniu au introdus mai multe oferte de casino bonus online și pentru cei care pariază de pe telefonul mobil.

Numărul posesorilor de smartphone-uri în 2024 se ridică la 7.21 miliarde de persoane, conform BankCell, un portal destinat colectării de date legate de piața de mobile. În comparație cu 2014, atunci când numărul total al dispozitivelor se ridica la 2.33 miliarde, creșterea este enormă (piața s-a triplat).

Creșterea este constatată și la nivel de număr de utilizatori, de la 1.01 miliarde de posesori de telefoane inteligente la 6.38 miliarde de oameni, conform aceleași surse.

La nivel internațional, 5.44 de miliarde de oameni folosesc în mod frecvent internetul, cu o creștere de 2.44 miliarde de persoane, față de 3 miliarde câte erau înregistrate acum zece ani, în 2014. Dintre aceștia, 92.3% accesează internetul folosind un dispozitiv mobil; numărul total al utilizatorilor de internet mobil este de 4.32 miliarde de persoane. În comparație cu 2014, doar 31.1% din traficul de pe internet provenea de pe un telefon mobil.

Trebuie menționat și faptul că 91% din traficul de pe internet provine de pe telefoanele inteligente, conform Exploading Topics. Un alt aspect care s-a îmbunătățit în ultimii ani este calitatea internetului mobil, care a trecut de la 4G la 5G, în 2024 existând peste 1 miliard de conexiuni 5G în întreaga lume.

Numărul țărilor care a reglementat situația jocurilor de noroc a crescut în ultimii ani, iar multe dintre aceste state au optat pentru sistemul de licență locală, precum cea acordată de ONJN în România. Printre cele 32 de țări care au implementat acest sistem se numără România, Franța, Anglia, Olanda, Finlanda, Danemarca și altele.

De ce sunt atât de atractive platformele mobile cu jocuri de noroc?

Pe lângă faptul că oferă diversitate la nivel de jocuri, accesarea aplicațiilor sau a platformelor cu un browser mobil la orice oră și fără limitări legate de locație a contribuit la aprecierea acestei modalități de a juca la cazinou sau într-o agenție de pariuri online.
În plus, multe jocuri de cazinou, precum sloturile și jocurile de masă, pot fi accesate gratuit. Pentru următorii ani este așteptată o creștere a numărului de utilizatori pe mobil până la 281.3 milioane de jucători, conform Statista, portal mondial de date statistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?