Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

FOTO! Duminica Mironosițelor la Mănăstirea Rogozu

Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor) a fost o zi deosebită pentru obștea de maici a Mănăstirii vrâncene Rogozu. În biserica așezământului monahal cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În soborul slujitorilor s-au aflat: pr. Georgian Chioreanu, inspector eparhial la Sectorul Monumente și construcții bisericești, pr. pensionar Aurel Crăciun, protos. Pimen Mihalea, duhovnicul mănăstirii, pr. Alexe Gavrilă, de la Parohia Valea Râmnicului, pr. Ionică Valentin, de la Parohia Slobozia Bradului, și pr. Nicolae Crăciun, de la Parohia Tigoiu, arhid. Daniel Dumitrică, secretar eparhial, și arhid. Laurențiu Manea.

Predica a fost rostită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care a vorbit despre femeile mironosițe sau purtătoarele de mir, cele dintâi vestitoare ale Învierii Domnului, arătând că acestea reprezintă modele de credință, dragoste, curaj și jertfelnicie pentru creștinele zilelor noastre, cinstite în a treia duminică după Sfintele Paști. Ierarhul a precizat că femeile din familiile creștine sunt cele ce îi întăresc în credință pe bărbații care, în general, sunt ceva mai raționali, întrucât ele se remarcă printr-o sensibilitate mai mare și printr-o trăire mai intensă a tainei credinței.

La slujbă au participat călugărițele din obștea Mănăstirii Rogozu, în frunte cu maica stareță Serafima Pricop, credincioși din comuna Slobozia Bradului, dar și din alte localități vrâncene.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?