Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

În Focșani vor fi concesionate terenuri de casă, după aprobarea PUG

O preocupare importantă a Primarului Cristi Valentin Misăilă (PSD) este aceea de a crea oportunități pentru cât mai mulți tineri, în așa fel încât aceștia să simtă că Focșani este casa lor! În această perioadă au început deja amenajările pentru realizarea unui nou Cartier ANL pe Calea Munteniei nr. 57, în zona în care va fi construit viitorul Spital Județean dar și un terminal intermodal pentru transportul public.

Primarul Cristi Valentin Misăilă (PSD) a semnat deja autorizația de construire pentru primele blocuri din noul cartier finanțat de ANL.

În acest an vor începe lucrările la două blocuri cu 28 locuințe pentru tineri și 28 locuințe de serviciu pentru cadre medicale. Blocurile vor avea câte două scări și un regim de înălțime D+P+2E+M. Vor fi apartamente cu 1-3 camere, urmând să fie amenajate inclusiv spațiile comune, respectiv parcări, alei, spații verzi. Tot aici, prin PNRR, vor fi construite pentru tineri și 18 locuințe nZEB – un tip de locuință care presupune costuri reduse de întreținere.

Odată cu finalizarea PUG-ului, un teren care urmează să fie atras în intravilan va fi parcelat, în vederea concesionării de loturi de teren pentru tineri pentru construirea de locuințe/case. Aici tinerii își vor putea construi o casă, iar Primăria Municipiului Focșani va aduce toate utilitățile necesare zonei – apă/canal, electricitate, străzi asfaltate și zone de servicii publice – creșă/grădiniță, locuri de joacă etc.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?