Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

ANI a declarat incompatibilă o persoană care a fost ales local câteva ore


    Fostul consilier local în Consiliul Local Tulnici, Fănică Å¢îrdea, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) deși acesta a avut calitatea de ales local numai câteva ore. Mai mult, ANI susține că Fănică Å¢îrdea s-a aflat în incompatibilitate peste două luni de zile. Conform unui comunicat remis presei, ANI a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul fostului consilier local Fănică Å¢îrdea, despre care spune că a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Tulnici, în perioada 25 iunie – 31 august 2012, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, articolul 90 din  Legea nr. 161/2003. „Fănică Å¢îrdea s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului  de  consilier local  în cadrul Consiliului Local al Comunei Tulnici, S.C. Tulnicipan Prod S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de servicii în valoare totală de 64.480 Lei cu Primăria Comunei Tulnici”, se arată în comunicatul ANI.
    Numai că autoritățile locale susțin că Fănică Å¢îrdea a deținut funcția de consilier local doar câteva ore, după care și-a dat demisia. „ANI a declarat incompatibilă o persoană care a deținut funcția de consilier local numai câteva ore, după care Fănică Å¢îrdea și-a dat demisia. Practic, acesta a participat doar la ședința de învestire după care și-a dat demisia. De asemenea, Fănică Å¢îrdea nu a primit nicio remunerație în calitate de consilier local”, a precizat primarul comunei Tulnici, Valentin Bîznă. Acesta a mai spus că în locul lui Fănică Å¢îrdea a depus jurământul de ales local Valerică Ciută, aflat pe lista de supleanți a PSD.
    Contactat de reporterii noștri, fostul consilier local Fănică Å¢îrdea a declarat că după depunerea jurământului de consilier local și-a dat demisia din funcție. „Nu înțeleg demersul ANI deoarece imediat după ce am depus jurământul de consilier local mi-am dat demisia din funcție. Mai mult, nu am participat la nicio altă ședință a Consiliului Local în afară de cea de învestire și nici nu am fost remunerat în această calitate”, a afirmat Fănică Å¢îrdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?