Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Focșaniul devine un nod strategic de infrastructură rutieră pentru Sud-Estul României

Municipiul Focșani va deveni un nod strategic de infrastructură rutieră pentru Sud-Estul României după ce ministrul PSD al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a avizat proiectul Drumului Expres Focșani-Brăila. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a arătat că proiectul acestui drum expres a fost discutat și în cadrul unei dezbateri publice organizate la sediul Primăriei Focșani în luna martie pentru obținerea avizului de mediu. Realizarea drumului expres continuă investițiile în infrastructura rutieră care vor asigura dezvoltarea economică a regiunii. Se lucrează la Autostrada A7 iar primele tronsoane ar trebuie să fie data în folosință încă din acest an.

La rândul său, președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici, a afirmat că Drumul Expres Focșani-Brăila este „un alt vis devenit realitate pentru vrânceni și brăileni”. „Acest nou drum de mare viteză va avea o lungime de 73,52 km iar pe traseu vor fi construite inclusiv: 57 de poduri/pasaje/structuri casetate, 6 noduri rutiere, 6 parcări. Proiectul drumului expres Focșani – Brăila, cu o valoare estimată de 5,5 miliarde de lei (fără TVA), prevede și plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere. Spunem, propunem și apoi construim”, a declarat liderul PSD Vrancea, Nicușor Halici.

După finalizarea drumului expres, Focșaniul va avea legătură directă cu Tulcea – Constanța iar utilizarea podului nou peste Dunăre, construit la Brăila va facilita și mai mult dezvoltarea economică.

După avizarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al Ministerului Transporturilor urmează avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe și aprobarea prin Hotărâre de Guvern. Conform proiectului prezentat în dezbaterea de la Primăria Focșani, drumul expres va începe din estul Focșaniului, pe un teren care aparține comunei Slobozia Ciorăști. Aici va fi amenajat un nod rutier de mare viteză prin care va fi asigurată conexiunea cu Autostrada A7 Buzău – Focșani. Traseul drumului va urma comunele Milcov, Gologanu, Vulturu, Măicănești. Pe teritoriul județului Vrancea vor fi două noduri rutiere, la Milcov și Măicănești. Traseul drumului va avea o lungime de 73+524 km. Calculele arată că noul drum expres va scurta timpul mediu de deplasare pe relația Focșani – Brăila, de la 1h 17 min în scenariul fără proiect, la 59 min, în scenariul cu proiect. Astfel, pentru fiecare călătorie se vor economisi 18 minute. Viteza medie de circulație va crește de la 70 km/h la 95 km/h în urma implementării proiectului. De altfel, viteza de proiectare a drumului va fi de 120 km/h. „Felicitări Guvernului PSD! Felicitări Premierului Marcel Ciolacu, felicitări Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu!”, a transmis primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?