Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: Întâlnire despre fonduri europene din programul Europa Creativă, la Primăria Focșani

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă a fost gazdă, joi, pentru o conferință dedicată finanțărilor europene pentru dezvoltarea organizațională. La conferința organizată în sala de ședințe a Primăriei au participat reprezentanți ai ONG-urilor și unităților de învățământ din Focșani. În cadrul evenimentului au fost prezentate oportunitățile de finanțare prin programul Europa Creativă, considerat cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sectoarelor creative, culturii și audiovizualului. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa subsecretarului de stat din Ministerul Culturii, Cristina Nedelcu. „Întotdeauna am dat atenția cuvenită acestor sectoare și le mulțumesc celor fac parte din marea familie a Focșaniului, mă refer la unitățile de învățământ, mai ales cele cu specific cultural artistic, dar și unitățile subordonate, precum Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. Oportunitățile de finanțare pot fi accesate de fiecare dintre dumneavoastră, putem încheia parteneriate între dumneavoastră și instituțiile pe care le reprezentați pentru a finanța anumite proiecte cu adresabilitate extrem de largă”, a spus primarul Cristi Misăilă în prezentarea evenimentului.

Prezentarea oportunităților de finanțare a fost realizată de către Oana Băluțescu, coordonator al punctului de contact pentru Programul Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori și de către Sorin Enuș, coordonator subprogram Cultura de la Biroul Europa Creativă România.

Subsecretarul de stat Cristina Nedelcu l-a felicitat pe primarul Cristi Misăilă pentru proiectele cu fonduri europene prin care se ating țintele cuprinse în cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, respectiv modernizarea infrastructurii educaționale, infrastructurii stradale, a iluminatului public, achiziția unei flote de autobuze electrice pentru transportul public. „Focșaniul, ca reședință de județ, prinde contur, se dezvoltă pe proiectele cu fonduri europene”, a spus Cristina Nedelcu. Ea a precizat că proiectele cu fonduri europene nu sunt imposibil de realizat iar cei care vor să le implementeze vor beneficia de tot sprijinul autorităților.

Prin programul Europa Creativă este încurajată cooperarea în proiecte transnaţionale. Sunt acordate fonduri europene pentru priorități precum implicarea și dezvoltarea publicului, incluziunea socială, sustenabilitatea, noile tehnologii digitale, dimensiunea internațională și consolidarea capacităților anumitor sectoare, respectiv muzică, arhitectură, design și modă, carte, patrimoniu, turism cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?