Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO: Focșani. Primarul Misăilă a verificat mobilierul nou și echipamentul IT, din dotarea Liceului de Artă – strada A. Sihleanu

          Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, va inaugura, în curând, sediul reabilitat și dotat cu mobilier nou și echipamente IT al Liceului de Artă “Gh. Tattarescu” din Strada A. Sihleanu. Lucrările de reabilitare au fost realizate în cadrul proiectului european „Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu””, cu o valoare de aproximativ opt milioane lei. Prin aceste lucrări a fost renovat sediul Liceului de pe str. Alecu Sihleanu. De asemenea s-a intervenit la gard și la curtea clădirii.

          În aceste zile a fost adus mobilierul școlar nou și a început instalarea primului lot de echipamente IT, respectiv a display-urilor interactive cu care va fi dotată fiecare clasă. Ieri, profesorii și elevii Liceului lucrau la amenajarea sălilor de curs, a atelierelor și exteriorului clădirii.

          “Am reabilitat în întregime clădirea Liceului de Artă, iar elevii acestei unități școlare beneficiază de cele mai bune condiții astfel încât să vină la cursuri numai dimineața. De asemenea, tot cu fonduri europene, prin PNRR, am asigurat mobilier școlar nou pentru toate școlile și grădinițele din Focșani. Prin același proiect, la Liceul de Artă se montează echipamentele IT cu care vor fi dotate sălile de curs. Iată, sunt investiții prin care susținem actul educațional și avem grijă de copiii noștri”, a spus primarul Cristi Misăilă.

          Este a doua clădire realizată de Primăria Municipiului Focșani pentru elevii de la Arte. Reamintim că, în 2022, a fost inaugurat sediul Liceului de Artă de pe strada Dornei. A fost prima unitate școlară realizată în Municipiul Focșani după 1989, o investiție realizată cu bani din bugetul local și prin PNDL.

          Proiectul de reabilitare al clădirii Liceului de Artă a început anul trecut, odată cu alte investiții la unitățile de învățământ din Focșani. O parte dintre investiții au fost finalizate, cum este cazul celor de la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret”, de la Grădinița 15, Liceul Tehnologic G.G. Longinescu. Sunt în derulare proiectele de reabilitare la grădinițele 1, 10, 13, creșa 1, internatul Liceului cu Program Sportiv, unde lucrările vor fi finalizate în această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?