Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Ciolacu, despre candidatura la prezidenţiale: Această decizie o iau cu colegii mei, fiindcă nu este o dorinţă proprie

            Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că varianta de candidat cu care va merge PSD la alegerile prezidenţiale va fi decisă împreună cu liderii partidului. Ciolacu a fost întrebat, la sediul central al PSD, cu ce variantă va merge PSD la alegerile prezidenţiale şi dacă el personal îşi doreşte să candideze la cea mai înaltă funcţie în stat. „Varianta cu care va merge PSD o să o anunţ după ce vorbesc cu colegii mei. (…)

Noi cu toţii ne dorim în viaţă foarte multe. Această decizie (dacă va candida sau nu – n.r.) o iau cu colegii mei, fiindcă nu este o dorinţă proprie, nu spunem o rugăciune şi ne punem o dorinţă. Lucrurile în politică sunt mai complicate”, a spus premierul, care a reiterat că PSD va avea candidat la prezidenţiale. Marcel Ciolacu a spus că în această săptămână va avea întâlniri cu toţi liderii partidului, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, şi va fi luată o decizie cu privire la candidat.

El a spus că nu s-a pus problema în coaliţie ca alegerile prezidenţiale să nu fie în luna septembrie, aşa cum s-a decis deja. Marcel Ciolacu a menţionat că PSD şi PNL au decis în şedinţa coaliţiei să facă majoritate în Consiliul General al Capitalei. „Ceea ce am decis este – unde am candidat împreună să creăm majorităţi împreună, cum este Braşov, Timiş.

Unde avem fiecare majorităţi singuri este decizia organizaţiilor, în rest, ne vom întâlni cu fiecare preşedinte de organizaţie, atât eu cât şi domnul Ciucă, şi vom vorbi despre majorităţi şi de abordare. Mai mult, am hotărât că vom crea majoritate la Consiliul General al Capitalei – PSD şi PNL. (…) Eu vă spun ce am făcut împreună cu domnul secretar general Bode, cu domnul secretar general Stănescu, am trecut pentru fixarea cunoştinţelor, exact aşa s-a exprimat domnul Bode, şi am trecut aceste puncte”, a subliniat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?