Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

VIDEO: Naţional TV difuzează un film de promovare a proiectului „Vrancea turistică“


   Consiliul Județean Vrancea a realizat un film de promovare a produselor cu potențial turistic din zona montană a județului. Primele două episoade au fost prezentate de postul de televiziune Național TV, în perioada 4-5 mai 2013. Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Vrancea turistică”, implementat de Consiliul Județean Vrancea și finanțat prin Programul Operațional Regional, și are ca scop promovarea cadrului natural și a resurselor antropice din zona montană a județului Vrancea. 
   Sâmbătă și duminică, același post de televiziune va difuza, începând cu ora 19.00, ultimele două episoade ale acestui film de excepție care a fost foarte bine primit de cei care verifică implementarea proiectelor finanțate de Uniunea Europeană.
   Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul „Vrancea turistică”, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, Domeniul Major de Intervenție 5.3, Operațiunea „Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și a activităților de marketing specifice”. Prin acest proiect se are în vedere promovarea produselor cu potențial turistic din zona montană a județului, destinație netradițională pentru turism, caracterizată prin prezența unor elemente cu valoare de ordin etnografic și folcloric. Astfel, localitățile Bolotești, Vidra, Valea Sării, Bîrsești, Negrilești, Păulești, Tulnici, Vrîncioaia, Năruja, Paltin, Nereju, Nistorești, Spulber vor fi incluse într-un traseu turistic, care va fi marcat corespunzător. „Proiectul va oferi turiștilor posibilitatea de a vizita obiective culturale, religioase, istorice și naturale, gospodării țărănești, în cadrul cărora meșterii populari confecționează obiecte de artă populară și de a degusta sau achiziționa produse gastronomice tradiționale”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea. Proiectul, în valoare totală de 590.604,96 lei, se va desfășura pe durata a 15 luni, managementul activităților fiind asigurat de Consiliul Județean Vrancea.
   De asemenea, prin acest proiect se are în vedere creșterea gradului de vizibilitate și atractivitate a manifestării tradiționale „Boteitul oilor”, organizată anual în localitatea Negrilești. Anul acesta, „Boteitul oilor” va avea loc în perioada 20-21 mai în localitatea Negrilești, eveniment promovat în cadrul proiectului Vrancea Turistică. Tradiția spune că odată cu apropierea verii, turmele se întorc pe crestele munților și pentru a celebra transhumanța, localnicii îmbracă costumele tradiționale și participă la manifestarea „Boteitul oilor”. Cu această ocazie, sute de localnici se adună la bise¬ rică pentru a aștepta sosirea turmelor pregătite să plece în munți, cum au făcut-o de secole strămoșii negrileștenilor. Turmele, în frunte cu cei mai vârstnici ciobani, ajung la orele prânzului în fața bisericii, repetând obiceiuri moștenite din timpuri imemoriale. Preotul binecuvântează turma și ciobanii, care se îndreaptă apoi spre locul unde urmează să își instaleze stânele, până la venirea frigului de toamnă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?