Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: O fetiţă de 3 ani a murit, după ce casa în care locuia a luat foc


   O fetiță de 3 ani a murit, iar un băiat de 5 ani a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuiau a luat foc. Fratele lor de 6 ani a fost cazat în Adăpostul Temporar pentru Copilul Abuzat. Copiii locuiau cu străbunica, mama lor de 22 ani, însărcinată cu al cincilea copil, fiind plecată la concubin, în județul Teleorman.  
   O fetiță de 3 ani, care locuia cu cei doi frați ai săi, cu străbunica, Anghelina Feraru, și bunicul într-o casă sărăcăcioasă din satul Heleșteu, comuna Gura Caliței, a murit în noaptea de miercuri spre joi, după ce locuința a luat foc. Pompierii au găsit-o pe micuță pe pat și chiar dacă au resuscitat-o câteva zeci de minute, cadrele medicale de la Ambulanță au declarat decesul. Copila a murit intoxicată cu fum, pentru că nimeni nu a putut intra în casa cuprinsă de flăcări pentru a o salva. Fratele ei, de 5 ani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani cu arsuri de gradele I, II, III și IV, la mâini și picioare. El a fost internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, iar ieri a fost transferat în Secția de Chirurgie. Celălalt copil, de șase ani și jumătate, a ieșit la timp din imobil și nu a pățit nimic. Ieri, el a fost adus la Focșani, fiind cazat în Adăpostul Temporar pentru Copilul Abuzat. 
   Incendiul a fost anunțat în jurul orei 01.15, la fața locului ajungând reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ. „La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, atât la nivelul acoperișului locuinței, cât și în interiorul acesteia. În momentul izbucnirii flăcărilor, în locuință se aflau patru persoane, un adult și trei copii. Străbunica acestora, împreună cu fratele mai mare, un băiat în vârstă de 6 ani, au reușit să părăsească imobilul la timp. Un alt băiat, în vârstă de 5 ani, a suferit arsuri ușoare la nivelul membrelor superioare și inferioare, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la spital, fiind în afara oricărui pericol. Unul dintre vecini a intrat în casa incendiată imediat ce a observat flăcările și i-a salvat viața. Din nefericire, o fetiță în vârstă de 3 ani a rămas în interiorul locuinței. Pompierii au intrat în casă și au găsit-o în unul din dormitoare, în pat. Aceasta era în stop cardiorespirator, fiind intoxicată cu monoxid de carbon, echipajul SMURD aplicându-i manevre de resuscitare, însă, din păcate, fără succes. Fetița a fost declarată decedată de medicul de pe ambulanța SAJ”, a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU.  
   Imobilul nu era racordat la rețeaua publică de alimentare cu energie electrică, iar în urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, cel mai probabil, o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată a stat la baza producerii acestei tragedii. 
Copilul de șase ani a fost găsit pe stradă
 
   Băiatul de șase ani, care a reușit să fugă din calea flăcărilor, a fost găsit ieri de reprezentanții Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență (SIRU) din cadrul DGASPC, pe stradă. El nu știa unde este străbunica lui. Băiatul a fost adus la Focșani, fiind cazat în Adăpostul Temporar pentru Copilul Abuzat din Focșani. „S-a constatat că mama cu cel mai mic dintre copii este plecată în comuna Blejești, Teleorman, la domiciliul concubinului ei. Copilul de 5 ani este în spital, iar copilul de 6 ani a fost găsit singur, pe stradă și nesupravegheat. Nu știa unde este străbunica. Credea că este la poliție. Pentru acest copil s-a instituit măsura de protecție în regim de urgență și a fost adus la Adăpostul Temporar pentru Copilul Abuzat”, a precizat Anca Candrea, șefa SIRU. 
   Ulterior, la Adăpost a ajuns și străbunica, urmând ca astăzi aceasta să meargă acasă pentru a-și înmormânta strănepoata de 3 ani. Familia a primit sprijin de la primărie pentru a o înmormânta pe copilă. Primarul Nicolae Å¢andără ne-a precizat că după înmormântare, va încerca să găsească o soluție pentru reconstrucția casei. „Este o familie amărâtă. În acea casă nu se mai poate locui. Acum îi acordăm un ajutor de urgență pentru înmormântare și apoi vom încerca să găsim soluții și pentru reconstrucția casei. Copiii au fost internați în Centru cu tot cu mamă, dar nu au vrut să mai stea. Le-am spus să mai aștepte, dar nu a vrut și i-a adus acasă, motivând că are cu ce să-i crească. Copiii stăteau cu străbunica și bunicul, mama fiind plecată la concubin. Ea are 22 de ani, patru copii și este însărcinată cu cel de-al cincilea. Copilul cel mai mic este la ea. Pe cel de șase ani l-am găsit astăzi (ieri – n.r.) acasă, acolo unde a ars. Era nemâncat. I-am dus noi ceva”, a spus edilul. 
   Localnicii ne-au spus că cei trei copii lăsați în grija străbunicii și bunicului nu trăiau nici măcar modest. Oamenii de prin sat susțin că micuții ar fi apelat la mila semenilor, evident trimiși de adulți. Potrivit acestora, concubinul mamei ar fi venit de curând în Vrancea, le-ar fi luat alocațiile celor mici, apoi s-ar fi întors la Teleorman. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?