Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

A murit Valentin Cotigă, cunoscut actor și asistent medical focșănean

S-a stins din viață cunoscutul actor și asistent medical focșănean, Valentin Cotigă. Anunțul a fost făcut public pe Facebook de fiul acestuia, Bogdan Cotigă, și preluat de Ioan Constantinescu, alături de mai multe fotografii ce surprind momente din îndelungata carieră de actor a lui Valentin Cotigă:

„Adio, dragă PRIETENE!
Dumnezeu Să-i odihnească sufletul în pace și Lumină!
Condoleanțe familiei!
«La final, pentru fiecare, vine un moment care contează doar pentru ceilalți. Acum a venit pentru tata.
Cei care vor să-i aprindă o lumânare pentru cine a fost Valentin Cotigă pot veni la Capela Militară.
Bogdan Cotigă»”

Și colectivul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” Focșani a publicat, la scurt timp după aflarea tristei vești, un mesaj emoționant:
„Colegul și prietenul nostru, actorul VALENTIN COTIGĂ… pleacă spre marea familie cerească!
Pionier al Teatrului Popular, actor șarmant și fermecător, suflet nobil și atent sfătuitor al tuturor… iar ce-a rămas nespus, a fost doar PATIMA pentru TEATRU !
Domnul Dumnezeu să te așeze la dreapta Sa și să să te aibă în pază și ocrotire!”, este anunțul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” Focșani.

Un mesaj de condoleanțe a fost publicat de foștii colegi ai lui Valentin Cotigă, de la secția Ortopedie a Spitalului Județean, pe pagina de Facebook Oamgmamr Filiala Vrancea:

„A mai plecat un înger, colegul nostru din secția Ortopedie Valentin Cotigă. A mai căzut o stea din cer. Ai plecat prea repede, mulți dintre noi nu te vom uita niciodată. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace! Vei rămâne veșnic în amintirile noastre”, este mesajul publicat pe Facebook de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Vrancea.

La rândul său, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, și-a exprimat regretul printr-un mesaj de condoleanțe, la aflarea veștii că Valentin Cotigă a trecut la cele veșnice:

„Cu regret am aflat despre dispariția celui ce a fost actorul Teatrului Municipal, Valentin Cotigă.
Prin plecarea sa, a lăsat un gol imens atât pe scena Teatrului Municipal ,,Maior Ghe Pastia” cât și în inimile tuturor celor care l-au cunoscut!
Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Lui!”

Despre Valentin Cotigă a scris în Monitorul de Vrancea, inegalabil, jurnalista Laura Breană, rânduri care emoționează, rânduri care împlinesc, peste doar câteva zile, exact 9 ani de la publicare:

„Pe Valentin Cotigă îl cunoaște, fără îndoială, mai tot județul. Și chiar să nu-l cunoști, tot ți-ar atrage atenția, întâlnindu-l întâmplător, cu aerul său boem, cu privirile sale mai tot timpul concentrate parcă permanent în adâncul unor frământări sufletești nebănuite… De peste patru decenii el este actor pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” și tot de atâția ani și-a pus priceperea și știința în slujba omului, în alinarea suferințelor lui trupești, lucrând ca asistent medical la secția de ortopedie a Spitalului Județean «Sfântul Pantelimon»”.

Puteți citi întregul articol accesând acest LINK!

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?