Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Odobești. Continuă reabilitarea blocurilor de locuințe

          Autoritățile din orașul Odobești folosesc fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) (și) pentru reabilitarea blocurilor de locuințe. Zilele trecute, a fost scos la licitație un contract pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din satul Unirea, valoarea estimativă fiind de 198.097,32 lei, fără TVA. Blocul care urmează a beneficia de reparații capitale este amplasat pe strada Libertății, are două etaje, iar în decursul timpului la parter au fost făcute extinderi.

          „Imobilul a fost edificat în anul 1980 și este format din 8 apartamente: 4 apartamente cu 3 camere și 4 apartamente cu 2 camere. Conform proiectului tehnic se propune termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică (…), înlocuire tâmplărie exeterioară (…), refacere învelitoare, înlocuirea corpurilor de iluminat (…) din casa scării”, se detaliază în caietul de sarcini. Conform aceleiași surse, durata contractului este de 6 luni.

Și, pentru că lucrările vizează un bloc în care apartamentele sunt deținute de proprietari – persoane fizice, în documentație sunt și sfaturi în acest sens, anume că „ofertantul va avea în vedere la nivelul ofertei obligația sa de a gestiona riscurile și conflictele apărute cu populația, cu fiecare beneficiar în parte, cu privire la soluțiile tehnice, acces la proprietăți, asigurarea intimității, acces în locuințele private, diverse riscuri asociate accesului și anumitor lucrări din locuințe etc. Se va prezenta un plan privind managementul conflictelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?