Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

#podcast de Vrancea 30 – Nicoleta Cociaș, profesor maistru bucătar – „Când se deschidea un restaurant, eram sunată”

          Fiind „în curent”, cum zice o dragă colegă, cu actualitatea, nu puteam să ratez inaugurarea, pe 23 aprilie a.c., a laboratorului de alimentație publică de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focșani. Normal, am văzut oamenii, am văzut echipamentele, dar, obsedată de mâncare și mereu pe foame fiind, am văzut mâncarea.

Nu știu dacă v-am spus asta vreodată, dar în urmă cu mulți ani, la începuturile internetului în România, colecționam poze cu mâncare. Știți cum e, fiecare cu fantasmele lui. Revenind…

          Întrebând, desigur, cine e responsabilul cu produsele cauzatoare de poftă mare, am aflat că este vorba despre o doamnă profesoară maistru-bucătar. Era clar că trebuia să o invit la podcast! Ceea ce s-a și întâmplat.

          Nicoleta Antoneta Cociaș este așadar profesor maistru bucătar la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Focșani. A fost o prezență tonică, vivace, în #podcastdeVrancea, mi-a dăruit din energia sa.

          Mi-a spus că a absolvit Liceul Economic, s-a angajat apoi la Restaurantul Ciocârlia, iar la 21 de ani era deja bucătar-șef. După 28 de ani de muncă în multe restaurante din Focșani (la Hotel Sorste, Casa Veche, Aida, Oscar), în urmă cu 7 ani a decis să renunțe și să intre în învățământ. „Când se deschidea un restaurant, eram sunată”, mi-a spus Nicoleta Cociaș, care însă nu s-ar mai întoarce în bucătăria unui local, considerând că a dat deja totul.

          Le predă acum elevilor și se bucură că nepotul din partea fratelui este continuator al pasiunii sale pentru gătit, acesta înscriindu-se la Școala de bucătari din Veneția.

          Munca intensă, nopțile nedormite au avut consecințe asupra sănătății sale și chiar asupra vieții de familie. Acum însă, are o alimentație sănătoasă, un alt stil de viață și își dorește să călătorească, astfel încât să experimenteze tot felul de mâncăruri, oricât de exotice.

          Este mândră de fiul său, care lucrează la Aeroportul Otopeni, are grijă de mama sa, iar pe elevii săi, care, spune profesoara, în proporție de 80% vor să plece la muncă în străinătate, îi sfătuiește să rămână și să învețe, să aibă o bază, pentru că, altfel, nu le va fi ușor nicăieri.

          Am vorbit despre feluri de mâncare de post și despre masa de Paște, despre cine și în ce restaurante din Focșani îi continuă munca, despre clătitele din copilărie și despre primul fel de mâncare internațional din meniul de la Ciocârlia, despre un vițel întreg și despre chimie, despre…. dar mai multe vă invit să ascultați pe canalul nostru de YouTube – Monitorul de Vrancea.

          La rubrica Podcasturi găsiți toate emisiunile noastre. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru mesaje.

          Vă doresc, alături de toată echipa Monitorul de Vrancea, Paște fericit, cu sănătate și pace.

          Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

          De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

          Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

          Ne găsiți și pe:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea 

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/ 

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?