VIDEO: #podcast de Vrancea 3 – Chirurgul Liviu Petrea – despre spitale, talcioc, boli, pasiuni și amandine

1
3754

Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de Vrancea – continuă cu episodul 3, care îl are ca invitat pe medicul chirurg Liviu Petrea, fost șef al secției de Chirurgie a Spitalului Județean Focșani.

În urmă cu 10 ani, povestea într-un interviu acordat ziarului nostru că îi este teamă să fie operat. Între timp, a trecut printr-o experiență care l-a făcut să vadă medicina din postura de pacient, fapt care i-a schimbat perspectiva asupra relației bolnav-medic.

A vorbit cu Violeta Ciobotaru-Balion, redactor șef la Monitorul de Vrancea, despre medicina de ieri și de azi, despre viața de familie și pasiunile sale (cum ar fi să meargă în târgul din Obor în căutare de obiecte mai vechi sau mai noi), despre Spitalul Județean și necesitatea construirii unui spital nou, despre boli, cauze și simptome, călătorii și muzica pe care o ascultă când operează, despre cât e adevăr și cât e invenție în serialele și filmele despre viața medicilor (chiar nu beau alcool chirurgii?).

Deși în multe cazuri a văzut bolnavii la granița dintre viață și moarte, medicul chirurg Liviu Petrea spune că nu a suferit niciodată de sindromul lui Dumnezeu ci, dimpotrivă, a simțit intervenția divină în salvarea multor pacienți.

Doctorul a povestit și că a suferit un infarct, chiar când opera un copil. Ne-a mărturisit că suferă de diabet, dar poftește câteodată la amandinele de la Cofetăria Teatru.

Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de youtube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcast de Vrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcast de Vrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

1 COMENTARIU

  1. Domnul Doctor,

    M-a impresionat pana la lacrimi interviul cu Dvs…

    Va doresc multă sănătate! Multe Salutari si familiei… of, cum trec anii!

    O sa încerc sa va contactez in curând, mi-as dori sa va fac cunoștința cu cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here