Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

#podcast de Vrancea 31 – Dragoș Ciobotaru: Nu am un plan de rezervă, voi câștiga președinția Consiliului Județean

          Dragoș Ciobotaru este președintele PNL Vrancea, candidat la președinția Consiliului Județean Vrancea și primar la Vizantea-Livezi.

          A ajuns să candideze prima dată la primărie în 2016, după ce tatăl său, Fănică Ciobotaru, cel care condusese administrația locală din anul 2004, a murit, în 2015, la numai 57 de ani. 

          A ajuns să candideze acum la Consiliul Județean, din postura de președinte al PNL Vrancea, după ce, în februarie anul acesta, fostul președinte al CJ și al liberalilor, Cătălin Toma, a murit la numai 46 de ani.

          Dumnezeu, destinul, astrele sau pur și simplu viața, cu toate necunoscutele ei, i-au schimbat lui Dragoș Ciobotaru drumul.

Fiul și tatăl

          Mi-a spus, la #podcastdeVrancea, că plecase din Vizantea-Livezi să facă liceul (Pedagogic din Focșani), apoi facultatea (ASE, la București), s-a înscris în PNL în Capitală, plăcându-i politica, s-a întors apoi în Focșani, s-a înscris la PNL aici, a lucrat la Finanțe, dorindu-și o carieră în acest domeniu. S-a căsătorit, și-a construit o casă la Vânători, la care chiar el a muncit, având experiența verilor din timpul liceului, când lucra în construcții ca să mai câștige niște bani.

          Ca oricare dintre noi, și-a făcut planuri de familie, de carieră, cu gândul pe care îl avem toți: că timpul are răbdare. Numai că, pe 3 noiembrie 2015, tatăl său a murit.

          „Ai fost mereu acolo, atunci când aveam nevoie de ceva, atunci când făceam toate trăznăile de pe lume, atunci când aveam nevoie de o încurajare, atunci când aveam nevoie de un sfat, de o idee, orice… erai acolo. Si parcă încă ești…numai că nu ești! 3 noiembrie 2015 va rămâne cea mai tristă zi din viața mea, de atunci nimic nu mai e la fel!”, posta Dragoș Ciobotaru pe Facebook, în 2020.

          Nimic nu a mai fost la fel. S-a hotărât să continue munca tatălui său și, în 2016, a candidat la funcția de primar. Deși era cotat al treilea în sondaje, unul dintre contracandidați fiind chiar fratele tatălui său, a apelat la tinerii plecați din comună, pe care i-a vizitat în Italia, și, cumva, a reușit să-i convinsă pe oamenii din Vizantea Livezi să-l voteze. A câștigat alegerile cu 46%, pentru ca 4 ani mai târziu, în 2020, să le câștige cu 93%.

          Spune că în primul mandat a rezolvat probleme mai mici, dar foarte importante pentru oameni, respectiv accesul spre sate, reparând drumurile, și furnizarea apei, care acum se face 24 de ore din 24, chiar și vara. „Proiectele majore le-am făcut în al doilea mandat”, mi-a spus.

          Proiectul cel mai important pe care dorea să îl finalizeze tatăl său, Fănică Ciobotaru, viza dezvoltarea stațiunii balneare din Vizantea Livezi. Fosta noastră colegă, Laura Breană, a vorbit cu Fănică Ciobotaru cu puțin timp înainte ca el să părăsească această lume. Am găsit chiar o fotografie cu regretatul primar în redacția Monitorul de Vrancea.

Reportajul scris de Laura, minunat ca toate reportajele ei, îl găsiți accesând linkul – https://www.monitoruldevrancea.ro/2015/09/28/video-si-galerie-foto-vrancea-miraculoasa-izvoarele-vindecatoare-de-la-vizantea-manastireasca/

          Dragoș Ciobotaru a dus la îndeplinire dorința tatălui său, iar până la finele acestui an, dă el asigurări, vrâncenii, și nu numai, vor putea merge la tratament în stațiunea balneo-climaterică de la Vizantea Livezi.

 Primari de comună ajunși președinți de partid

          Cătălin Toma a fost primar la Jariștea. Cu bun-simț, diplomat, nu întruchipa portretul politicianului clasic; dar a ajuns să fie ales senator, apoi președinte al Consiliului Județean Vrancea; a ajuns să fie președinte al PNL Vrancea și să împace spirite. Pe 17 februarie 2024 a murit. Pur și simplu. Vestea a șocat pe toată lumea și a lăsat un gol în suflete, dar și în administrația județeană și în PNL Vrancea.

          Dragoș Ciobotaru spune că nu a vrut să fie cel care să umple acest gol. Știa că are treabă în comuna unde este primar, știa că soția, fiicele, mama au nevoie să le fie alături, așa că a susținut ca liberalii să fie conduși interimar de senatoarea Raluca Ioan. Conducerea de la București a decis însă altceva și, din nou, viața sa a luat-o pe alt drum decât își propusese.

          Este convins că va fi votat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, drept urmare nu are un plan de rezervă. Spune că va finaliza proiectele derulate în timpul mandatului lui Cătălin Toma, respectiv construirea noului spital județean, a parcului industrial, a campusului integrat liceal și universitar. Unul dintre proiectele sale personale vizează dezvoltarea turismului, în special în zona de munte a Vrancei.

Impresii personale

          L-am urmărit pe Dragoș Ciobotaru în aparițiile sale publice. Și mi-a plăcut. Mi-a lăsat impresia unui bărbat puternic, ambițios, hotărât, care știe ce vrea, care vorbește răspicat, care face ce și-a propus. De altfel, i-am și spus când l-am întâlnit înainte de podcast: Sunteți genul meu de bărbat politic.

          Nu-mi plac fandosiții, nu-mi plac oamenii care îți spun ce vrei să auzi și nu ce cred ei cu adevărat. Consider că e timpul adevărului, nu al luatului pe ocolite. Consider că trebuie să știm exact unde suntem, chiar dacă nu este plăcut, astfel încât să alegem în cunoștință de cauză o cale, chiar dacă mai anevoioasă. Consider că e vremea oamenilor care nu mai apelează la retorică pentru a convinge alegătorii, ci se arată pe sine și arată ce au făcut.

          Tot ce am scris până acum e foarte puțin din ce am discutat cu Dragoș Ciobotaru la #podcastdeVrancea. Am vorbit deschis, am râs, ne-am amintit de oameni buni și drepți, de copilărie, de frați și surori, de colegi și prieteni, am vorbit despre politică, administrație, despre Vrancea și despre vrânceni.

          Vă invit așadar să ascultați podcastul pe canalul nostru de YouTube – Monitorul de Vrancea.

          La rubrica Podcasturi găsiți toate emisiunile noastre. Vă mulțumesc pentru susținere și pentru mesaje.

          Nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

          De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

          Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

          Ne găsiți și pe:

FACEBOOK – https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea 

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/ 

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?