Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO! #podcast de Vrancea 12 – Preotul Pătrășcanu despre Hristos/primul om în rai/Sfântul Nicolae/Moș Crăciun

Noul proiect jurnalistic marca Monitorul de Vrancea – #podcast de #Vrancea – continuă cu episodul 12, care îl are ca invitat pe Lucrețiu Dan Pătrășcanu, parohul Bisericii „Sf. Gheorghe Sud‟ din Cimitirul Sudic (Vâlcele) Focșani, unde slujește de 22 de ani.

Soția sa – Melania-Emanuela Pătrășcanu este inspector școlar de religie și profesoară de religie la Colegiul Național „Al.I.Cuza” din Focșani.

Și preotul Pătrășcanu a predat religie atât la Colegiul Cuza, cât și la Colegiul Național Unirea și Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”. Obișnuia să îi întrebe pe elevi cine a fost primul om care a intrat în rai, iar răspunsul se lăsa mereu așteptat.

Are doi băieți, unul medic militar, celălalt student la Teologie. Este, de ani buni, prietenul copiilor instituționalizați din Centrul de Asistență și Sprijin Focșani, structură din cadrul DGASPC Vrancea.

După treapta I (prima etapă de admitere înainte de 1989), a intrat la liceul Cuza, la matematică-fizică, mama sa fiind profesoară de matematică. După treapta a II-a, a călcat însă pe urmele tatălui său, mergând la Seminar la Buzău, apoi la Facultatea de Teologie de la Universitatea București. Primii 5 ani după absolvire a fost preot în Parohia Sârbi din comuna Țifești.

Preotul Pătrășcanu a absolvit și Facultatea de Jurnalism, el făcând practică la redacția Monitorul de Vrancea și publicând mai multe articole în cotidianul nostru, inclusiv despre uciderea preotului Marin Tudor, chiar în Biserica „Sf Ioan Botezătorul” din Piaţa Unirii.

Când vine Iisus? Unde e Dumnezeu? Caută oamenii mântuirea? Cum să înțelegem suferința copiilor?” sunt doar câteva dintre întrebările pe care Violeta Ciobotaru-Balion, redactor șef la Monitorul de Vrancea, le-a adresat părintelui Lucrețiu Pătrășcanu, considerându-le grele, dar preotul a răspuns la toate.

Cine este de fapt Moș Crăciun și care este legătura lui cu sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos?

Cine a fost Sfântul Nicolae și de ce a ajuns și el „Moș”?

Dacă cineva merge la spovedanie și mărturisește că a comis o infracțiune gravă, poate chiar o crimă, este preotul obligat să transmită aceste informații celor îndreptățiți să aplice legea?

Răspunsurile la toate întrebările le aflați ascultând podcastul pe canalul nostru de YouTube.

Podcastul a fost filmat miercuri, 29 noiembrie 2023.

Nu uitați să vă abonați, să apăsați butonul de like, dacă vă place podcastul, și clopoțelul pentru a primi notificări de fiecare dată când avem un videoclip nou.

De asemenea, vă invităm să comentați, pentru că opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, ca și sugestiile pentru viitori invitați.

Site-ul nostru vă stă la dispoziție pentru cele mai importante știri – https://www.monitoruldevrancea.ro/

Ne găsiți și pe:

FACEBOOK- https://www.facebook.com/MonitoruldeVrancea

INSTAGRAM – https://www.instagram.com/monitoruldevrancea/

TIK TOK – https://www.tiktok.com/@monitoruldevrancea?_t=8fecutLXyeP&_r=1

#podcastdeVrancea este o invitație la dialog cu oameni din toate domeniile de activitate, din toate sferele sociale, despre subiecte variate și interesante

#podcastdeVrancea înseamnă o conversație relaxată, pe care s-o asculți oricând și care să te aducă mai aproape de oamenii din acest județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?