Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO! Brazii și cetina, subiect de contre în Consiliul Local Focșani

O nouă ședință ordinară a Consiliului Local Focșani, penultima din acest an, a avut loc miercuri, 29 noiembrie. Ședința a urmat traiectoria ultimelor de acest fel, aleșii focșăneni nu prea au făcut mari discuții – nici la cele 16 proiecte introduse suplimentar, dar nici la cele 36 care erau inițial pe ordinea de zi. Vorbitorii însă au fost în general aceiași, dar după un pic peste o oră și jumătate, momentele care se puteau transforma în noi tensiuni au fost depășite, astfel că toate proiectele au trecut, indiferent de teme. Ședința, desfășurată în format fizic, dar și online, a fost aproape „full house”.

După o îndelungată absență, Ana Maria Dimitriu – viceprimarul (încă) PNL și-a făcut apariția online, însă absent nemotivat a fost cel de-al doilea vice, Alexandra Tătaru, despre care se știa „pe surse” că este în concediu de odihnă, fără a anunța oficial acest lucru. Doamna vice Tătaru era și președinte de ședință, motiv pentru care primul vot a fost dat pentru ca Liviu Macovei să preia această sarcină.
Proiectele suplimentare au fost votate rapid, iar atunci când s-a trecut la ordinea de zi, a fost cam aceeași situație, până la cel privind rectificarea bugetului, acolo unde primarul Cristi Valentin Misăilă a venit cu un amendament care privea suplimentarea unor sume privind câteva obiective de investiții. A mai urmat un amendament la proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor pentru activitatea de deszăpezire în municipiu, iar votul a fost unanim. câteva discuții mai ample au fost la proiectul privind organizarea Sărbătorilor de Iarnă în municipiu, când a luat cuvântul Victor Dumitru, aparent liderul de grup al PNL din micul legislativ focșănean. Acesta a punctat că există și prețuri mai mici pt brazi – dând exemplu Direcția Silvică, instituție pe care a condus-o în vremurile sale de glorie și unde și în prezent este angajat.
„Mai contactați și pe alții, luați legătura și cu obștile din Munții Vrancei și sunt convins că veți găsi cel puțin la jumătate din cât ați fundamentat dumneavoastră aici. Nu mai intru în detalii cu transportul, cu închiriatul, lucrurile sunt similare, la cetină prețul este de trei ori mai mic decât îl practică Direcția Silvică, așa că vă rog să insistați și să achiziționați la prețuri cât mai mici, este în interesul nostru, al tuturor”, a spus acesta, referitor la costurile propuse de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani pentru brazi și alte cele necesare Sărbătorilor de iarnă. Pe scurt, s-a cerut o economie „substanțială”, după cum s-a exprimat Liviu Macovei.
Iar primarul Misăilă a punctat că municipalitatea ar fi într-adevăr câștigată dacă vor fi găsite produsele necesare la prețuri mai mici, arătând însă că „noi trebuie să ne supunem Legii achizițiilor publice și trebuie să le găsim postate în SICAP”. „Dacă nu sunt, le punem, am vorbit cu domnul director, a făcut deja ofertă către Direcția Silvică, noi vom răspunde”, a asigurat Victor Dumitru. Însă, potrivit directorului DDSP Focșani, în urma discuțiilor deja avute cu Direcția Silvică, această instituție nu poate asigura transportul. „Nu putem să trecem brad, fără transport. Din discuțiile purtate cu Direcția Silvică, s-a precizat faptul că nu se poate asigura transportul. Oferta va fi luată în calcul, dar să ne asigure și transportul”, a atras atenția directorul Ion Viorel Dănilă.
Firește, Victor Dumitru a asigurat la rândul său că a înțeles, însă a făcut cunoscut că „în piață sunt societăți care asigură închirieri de trailer, de macara și tot ce înseamnă…”. Radu Nițu a venit însă cu o altă idee: „Dar de ce nu aduceți dumneavoastră, lucrați la pădure de mult… Haideți, aduceți și faceți o bucurie copiilor, îmi vin și nepoții din Germania…”. Dumitru a apreciat că social democratul Nițu, exponent al formațiunii cu care PNL se află în alianță, vorbește „în afara subiectului”. Subiectul fiind organizarea sărbătorilor de iarnă în Focșani, sărbători de iarnă care nu prea înseamnă nimic fără un brăduț, adică subiectul adus în discuție de Nițu.
Împăciuitor, Liviu Macovei s-a declarat convins că „vom găsi soluțiile cele mai bune”. Cu toate aceste discuții, proiectul a trecut. Cu unanimitate chiar. Iar mari discuții – în afară de câteva comentarii glumețe nici c-au mai fost până la proiectul privind interzicerea accesului și deplasării vehiculelor cu tracțiune animală și a vehiculelor/ utilajelor motorizate neînregistrate și neomologate pe raza Municipiului Focșani, când Costel Bârsan a venit cu câteva amendamente. De fapt corecții, pentru ca la următorul să intervină primarul Misăilă cu amendamente, rezultate în urma dezbaterii publice organizate de municipalitate înaintea ședinței de CL, respectiv proiectul de hotărâre privind reglementarea circulației rutiere pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, exceptând mijloacele de transport în comun pe raza Municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?