Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO și FOTO: Mii de clerici și credincioși, la Procesiunea de Florii din Focșani

          Aproximativ trei mii de focșăneni au participat la Procesiunea de Florii organizată sâmbătă, 27 aprilie, în Focșani.  Procesiunea s-a desfășurat pe două trasee, de la Biserica „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, din cartierul Sud, și de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de pe Bulevardul Independenței, iar la ora 18.30 grupurile de credincioși și preoți s-au întâlnit în Piața Unirii, la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

          Anul acesta, focșănenii care au venit în Piața Unirii au avut parte de o surpriză colorată oferită de primarul Focșaniului, Cristi Misăilă. În fața Primăriei Focșani a fost expus un ou ornat cu peste două mii de trandafiri naturali. Florile le-au fost oferite miilor de focșăneni, la finalul slujbei religioase.

          „Un gest mic prin care am vrut să le aducem o bucurie miilor de credincioși din Municipiul Focșani care au participat la tradiționala Procesiune de Florii și la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii. Ca în fiecare an, este o binecuvântare să fiu alături de pelerini și, cu o ramură de salcie în mână, să ne apropiem de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două mii de ani la Ierusalim, atunci când Hristos a intrat triumfal și a fost primit de populația Capitalei Sfinte. Fie ca sfânta sărbătoare a intrării domnului Iisus Hristos în Ierusalim să vă aducă speranță, bucurie spirituală și pace în suflet!

Sărbători fericite tuturor creștinilor!”, a transmis primarul Focșaniului, Cristi Misăilă.

          La eveniment au fost prezenți și fostul prefect Nicușor Halici, precum și deputatul Laurențiu Marin.

          Pentru focșănenii care au venit în Piața Unirii la Procesiunea de Florii a avut loc și un program special, cu dans și muzică populară și corală, susținut de artiștii de la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Corul „Pastorala”, Corul de copii „Pastia” și Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”. De asemenea, pe scena amplasată în Piața Unirii a putut fi admirat și un ou croșetat, realizat de doamnele din asociația Doctor Crochet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?