Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Documente falsificate pentru a schimba conducerea Poliţiei


   Se ascut cuțitele în IPJ Vrancea. Câțiva polițiști din cadrul IPJ Vrancea, apropiați ai puterii pedeliste, sunt acuzați de mai mulți colegi că ar fi falsificat mai multe documente pe care ulterior le-ar fi dus prefectului Sorin Hornea și în baza cărora acesta a solicitat MAI un nou control la poliția vrânceană. Surse din interiorul IPJ Vrancea susțin că polițiștii portocalii au recurs la acest gest la solicitarea conducerii PDL Vrancea, care vrea schimbarea conducerii poliției și a mai multor șefi de servicii, astfel încât să poată frauda alegerile din 10 iunie. Aceleași surse susțin că ofițerii vizați de control vor să facă plângere penală polițiștilor portocalii care au falsificat documentele. Prefectul îi ia în râs pe polițiști, susținând că verificările corpului de control au la bază o sesizare de la…. o televiziune.

   Câțiva polițiști din cadrul IPJ Vrancea, apropiați ai puterii pedeliste, sunt acuzați de mai mulți colegi că au falsificat mai multe documente pe care ulterior le-au dus prefectului Sorin Hornea și în baza cărora acesta a solicitat MAI un nou control la poliția vrânceană. Surse din interiorul IPJ Vrancea susțin că polițiștii portocalii au recurs la acest gest la solicitarea conducerii PDL Vrancea, care vrea cu orice preț schimbarea conducerii poliției și a mai multor șefi de servicii, astfel încât să poată frauda alegerile din 10 iunie. Cum nu au motive reale pentru a efectua aceste schimbări de natură politică, pedeliștii s-au folosit de „serviciile” a trei, patru polițiști considerați ca fiind oameni de casă ai PDL.
   Aceștia au falsificat mai multe documente cu scopul de a discredita conducerea IPJ, dar și pe șefii mai multor servicii.  În acest scop, polițiștii portocalii au pus mâna pe mai multe documente care aveau viza unor șefi de servicii, documente prin care anumite cazuri erau date în lucru unor polițiști. Ca să-i înfunde însă pe unii șefi neagreați de PDL, polițiștii portocalii au acope-rit viza șefului de serviciu, au făcut copii după aceste documente, apoi au ascuns originalele. Cu copiile astfel aranjate s-au dus la prefectul Sorin Hornea, astfel încât acesta să aibă un motiv pentru a chema corpul de control al MAI, la IPJ Vrancea.
   Copiile măsluite ar trebui să fie dovada faptului că unii șefi de servicii ar refuza să facă cercetări în diverse cazuri, protejând în acest fel diverse persoane. „Au recurs la unul dintre cele mai urâte lucruri pe care i le poate face un polițist unui coleg. Au falsificat grosolan documente prin copiere multiplă și aplicarea unor hârtii pe înscrisuri pe care le doreau dispărute de pe document. Ulterior au prezentat aceste copii prefectului și au susținut că sunt reale. În baza acestor așa zise documente, prefectul a solicitat la MAI un nou control care să verifice activitatea IPJ Vrancea. Asta în condițiile în care de abia fusese fina-lizat un control din care a reieșit că nu sunt deficiențe în activitatea polițiștilor vrânceni. Se încearcă schimbarea conducerii IPJ, a unor șefi de servicii și înlocuirea acestora cu oameni care să execute ordinele venite de la PDL”, ne-au explicat sursele noastre.

Prefectul îi ia în râs pe polițiști

   Grav este și faptul că prefectul îi ia în râs pe polițiști. Hornea ne-a declarat, ieri, că verificările corpului de control al MAI au la bază o sesizare venită de la o televiziune centrală. Potrivit prefectului, reprezentanții unei televiziuni ar fi cerut polițiștilor informații despre distribuirea de ajutoare în perioada căderilor masive de zăpadă și, nemulțumiți de răspuns, ar fi trimis o sesizare la Mi-nisterul Administrației și Internelor. Ca urmare a acestei sesizări, ar fi fost trimiși ofițerii de la Minister în Vrancea. El nu recunoaște decât controlul pe care l-a cerut în privința activității comisarului șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea și a subcomisarului Cătălin Candea, de la același Serviciu. Aceștia sunt cercetați prealabil pentru că ar fi fost constatate deficiențe în ceea ce privește luarea măsurilor de închidere temporară a unui tronson de drum în situație iminentă de înzăpezire.
   Există totuși și posibilitatea ca prefectul să nu știe ce se întâmplă în propria curte, nu degeaba existând informații din ce în ce mai clare privind schimbarea sa din funcție. Cel care ar urma să-i ia locul este actualul subprefect Dragoș Mircea, mult mai capabil, în opinia pedeliștilor, de a le pune în aplicare planurile privind schimbarea șefilor de instituții cu atribuții în organizarea alegerilor din 10 iunie.

Plângeri penale împotriva polițiștilor acuzați că au falsificat documente

   Potrivit surselor noastre, polițiștii vizați de control vor să facă plângere penală așa zișilor colegi care au falsificat documente. „Polițiștii vizați de control vor să facă plângeri penale celor care au falsificat documentele. Deja au fost discuții în acest sens, iar săptămâna viitoare (săptămâna aceasta-n.r.) vor depune plângeri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați”, au precizat sursele noastre.
   Unul dintre ofițerii vizați direct de controale ne-a confirmat că există copii ale unor sesizări care au ajuns la Corpul de Control al ministrului de Interne, însă nu există originalele. „Până în prezent este cert că au existat copii ale unor sesizări puse la dispoziția celor care au efectuat controlul, dar nu se găsesc sesizările originale. Pentru că este vorba de un ofițer, se va face sesizare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, pentru a se verifica de unde au apărut copiile sesizărilor, cine le-a pus la dispoziția ofițerilor din Corpul de Control și unde sunt sesizările originale, dacă acestea există. Situația va fi clarificată în curând”, a precizat ofițerul.

Nu se știe nimic

   Timp de o săptămână, ofițerii Corpului de Control al ministrului Administrației și Internelor au verificat activitatea polițiștilor vrânceni. „Au plecat de joi, dar nu știm dacă verificările s-au încheiat sau nu. Vor aprecia dacă verificările efectuate au fost suficiente pentru tragerea concluziilor și nu este exclus să revină. Nu știm deocamdată care au fost concluziile verificărilor. Acestea vor fi prezentate ulterior”, a spus comisarul șef  Ionel Popescu, șeful IPJ Vrancea. Ofițerii din Corpul de Control și-au făcut apariția la IPJ Vrancea pe data de 22 martie, cu o zi înainte de manifestările dedicate Zilei Poliției Române.
   Aceștia au ajuns în Vrancea ca urmare a unor sesizări făcute de reprezentanții Prefecturii Vrancea. Sesizările au făcut referire la modul în care poliția a acționat în perioada căde-rilor masive de zăpadă, dar și la modul în care au fost împărțite ajutoarele venite din toate colțurile țării pentru vrâncenii îngropați în zăpadă. De asemenea, a mai existat o sesizare care făcea referire la modul în care unii dintre polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au soluționat mai multe dosare.
Vă reamintim că PDL a demarat acțiunea de schimbare a mai multor șefi de instituții, cu atribuții în organizarea și desfășurarea alegerilor locale și generale, pentru a-și putea ridica scorul electoral obținut în urma scrutinului din 10 iunie. Pentru acest lucru, pedeliștii vrânceni vor să schimbe conducerile Prefecturii, Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și Direcției Județene de Statistică. De altfel, pe această ultimă instituție, pedeliștii au și pus mâna, Vasile Apostu Croitoru câștigând concursul pentru funcția de director. El nu a avut, desi-gur, niciun contracandidat.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?