Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Şeful Poliţiei Focşani, avansat în grad


Åžeful Poliției municipiului Focșani, comisarul Gicu Avasiloaie, va fi avansat la gradul de comisar șef, astăzi. Avansarea este făcută înainte de termen, iar acest lucru se datorează, cel mai probabil, profesionalismului de care acesta a dat dovadă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Comisarul este șeful polițiștilor focșăneni din luna mai a anului 2008, funcție pe care a ocupat-o în urma unui concurs pe care l-a susținut pentru ocuparea acestei funcții. Comisarul șef de astăzi, Gicu Avasiloaie, a terminat Åžcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, în anul 1990, făcând parte din prima promoție de subofițeri de poliție de după Revoluție, care s-au pregătit la această instituție. Avasiloaie a fost un elev eminent, el având la terminarea școlii a doua medie din promoție, respectiv 9.58. După ce a ieșit de pe băncile școlii, comisarul Gicu Avasiloaie a lucrat la Posturile de Poliție Golești și Câmpineanca. Ulterior, a ajuns la Poliția Municipiului Focșani, unde a fost agent de ordine. Din 1994, comisarul Gicu Avasiloaie a trecut în corpul ofițerilor, fiind înaintat la gradul de sublocotenent. Avansarea a venit ca urmare a unui concurs susținut la București.
Din 1994 și până în 1997 a coordonat activitatea Biroului de Ordine Publică, iar ulterior a fost responsabil cu agenții de ordine. Din anul 2000 și până în 2003 a coordonat activitatea subofițerilor sectoriști, iar din 2003 până în 2004 pe cea a Compartimentului de Criminalitate Judiciară din cadrul Serviciului de Ordine Publică. Din martie 2007 și până în mai 2008 a fost ofițer specialist Poliția Urbană din cadrul serviciului de profil. În urma unui concurs susținut în primăvara lui 2008, comisarul Gicu Avasiloaie a preluat cârma Poliției municipiului Focșani. Odată cu demilitarizarea structurilor Poliției Române, comisarului i s-au atribuit gradele de inspector principal, subcomisar, comisar, iar de astăzi, este comisar șef. Până acum, șeful polițiștilor focșăneni nu a mai beneficiat de nicio avansare în grad înainte de termen și în toată cariera sa, a avut numai calificative de „foarte bun”. Gicu Avasiloaie este căsătorit și este tatăl unei fetițe de 10 ani.
Avasiloaie este singurul ofițer care va fi astăzi avansat înainte de termen. În aceeași situație se află și un subofițer din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. Alexandru Daniel Åžerban va fi avansat la gradul de agent șef adjunct. 

Avansări la termen

Tot astăzi, vor fi avansați la gradul de comisar șef, dar la termen, comisarii Ionuț Silviu Avramescu, Georgel Badiu, Adrian Oprea, Georgică Pintilie, Åžtefan Scarlat și Cătălin Stegărescu, care este în concediu de creștere a copilului. În gradul de comi-sar de poliție vor fi avansați subcomisarii Mirela Chiriac, Iosif Coman, Gabriela Diaconu, Costel Enache, Daniel Fătu, Aurelia Hortolomei, Cornel Moise și George Popescu. La gradul de subcomisar de poliție vor fi avansați inspectorii principali Iulian Slăvoiu și Cătălin Toscuță. Avansări vor fi și în rândul inspectorilor de poliție, care de astăzi vor fi inspectori principali. Printre aceștia se numără Cristina Dragomir, Marius Hulea, George Melinte și Maftei Răuță. De asemenea, la gradul de inspector de poliție vor fi avansați subinspectorii Cătălina Olteanu, Mariana Dănăilă, Bogdan Atanasiu, Cătălin Modreanu, Cosmin Moșescu, Crina Toader,  Scorțan Cristinel și Cornel Vizitiu.
De asemenea, vor fi avansați în grad și peste 100 de agenți de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?