Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO: Exercițiu de simulare a unei intervenții în caz de inundații derulat de SGA Vrancea

Facebook Apele Române Siret:

Colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea au desfășurat un exercițiu de simulare a unei intervenții în caz de inundații, cu scopul de a verifica materialele și funcționarea mijloacelor de intervenție din stocul de apărare.

Scenariul prevede că, în urma precipitațiilor abundente înregistrate la stațiile hidrometrice Adjudu Vechi, Mircești, Golești și Boțârlău, cumulat cu aportul unui volum de apă consistent în acumularea Movileni, în perioada 22 – 23.05.2024 s-a constatat faptul că, pe raza UAT Nănești, nivelul râului Siret a crescut considerabil, ajungând în albia majoră pe sectorul dig-mal pe mai mult de 1/3 din lungimea acestuia, fapt ce declanșează faza 1 de apărare în zonele îndiguite.

Centrul Operativ pentru Situații de Urgență activat la nivelul SGA Vrancea a decis înființarea unui punct de intervenție în zona unei eroziuni de mal aflată în monitorizare și care poate pune în pericol linia de apărare a incintei Călieni-Nănești, satele componente ale UAT Nănești, precum și linia aeriană de mare putere care traversează râul Siret.

În exercițiu au fost implicați 17 muncitori din cadrul formațiilor de lucru, fiecare dintre ei având atribuții specifice, pentru eficientizarea operațiunii de punere în siguranță a liniei de apărare. Echipamentele și materialele de primă intervenție utilizate în cadrul exercițiului au constat în: hidrobaraje, diguri mobile din panouri de aluminiu, motopompe, turn de iluminat, corturi de campanie, saci pentru nisip, cazmale, lopeți, butoaie pentru carburant, motocositoare, motoferăstrău și grup electrogen.

De asemenea, în cadrul exercițiului s-au utilizat un buldoexcavator, un tractor cu remorcă și o rulotă. Materialele și mijloacele de apărare se folosesc în acțiuni operative de apărare împotriva inundațiilor, ghețurilor și de combatere a efectelor poluărilor accidentale ale cursurilor de apă, pentru intervenții la lucrări cu rol de apărare, de limitare a pagubelor, precum și în acțiuni de prevenire și pregătire pentru intervenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?