Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO: Peste 130 de motociclişti din toată ţara au participat la turul mausoleelor din Vrancea pe motocicletă

Peste 130 de motociclişti din toată ţara s-au aliniat la startul celei de VI-a ediţii a evenimentului „Drumul Mausoleelor pe Motocicletă”, în cadrul căruia aceştia au străbătut peste 150 de kilometri şi au depus coroane de flori în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru ţară în Primul Război Mondial. „(…)Comunitate moto, care nu reprezintă doar Vrancea, ci au ajuns astăzi aici din Constanța, Galaţi, Brăila, Buzău, Râmnicu Sărat, Oneşti, Bucureşti etc, au dorit să aducă un omagiu prin acest eveniment, în felul lor, eroilor care s-au jertfit pentru patrie. Ne dorim să fie un moment reuşit, aceasta fiind şi primul eveniment al motocicliştilor în Vrancea, prin care se dă startul sezonului moto”, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Mocanu, preşedintele clubului sportiv ACS Odobeşti, unul dintre organizatori.

Pentru motocicliştii din Vrancea, acest eveniment este o tradiţie pe care doresc să o împartă şi cu alţi pasionaţi de moto din ţară. ” ‘Drumul Mausoleelor pe motocicletă’ este o tradiţie deja pentru noi şi pentru oraşul Odobeşti şi judeţul Vrancea. Încercăm să adunăm cât mai mulţi motociclişti, mai ales din afara judeţului. Îi aducem în fiecare an ca să le arătăm ce are de oferit judeţul. Tot cu această ocazie, urmând parcursul de glorie al Armate Române din Primul Război Mondial, mergem la mausoleele din judeţ, unde aducem un pios omagiu celor care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea acest pământ. Interesul pentru acest eveniment a rămas constant de-a lungul anilor. Probabil anul acesta participarea ar fi fost ceva mai mare, dacă ploaia de dimineaţă nu ar descurajat probabil câteva zeci de persoane”, a fost de părere Mihai Cârstea, preşedintele Clubului Road Eagles Focşani. (…)

Înainte de plecarea pe traseu, participanţii au avut parte de o reprezentaţie a clubului de majorete din Odobești, dar şi de un scurt instructaj (cu participarea paramedicilor SMURD, din cadrul ISU Vrancea – n.r.) despre cum pot acorda primul ajutor unei persoane care a căzut de pe motocicletă. Pe traseu, motocicliştii s-au oprit la Soveja, Mărăşeşti şi Mărăşti, unde au depus coroane de flori din partea cluburilor de bikers participante la acest eveniment.

Autor: Dana Lepădatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?