Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

După o execuție în stil mafiot, un vrâncean a fost expulzat din Danemarca într-o închisoare din România

Un vrâncean de 33 de ani, originar din Odobești, va fi adus în țară în cătușe, după ce a fost condamnat definitiv în Danemarca la 7 ani de închisoare cu executare, iar această țară nu mai vrea să îl țină pe cheltuiala sa. Închis într-un penitenciar din Copenhaga, Danemarca, pentru vătămare corporală cauzatoare de moarte – corespondent în România cu loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, vrânceanului i-a fost recunoscută la Curtea de Apel Galați hotărârea străină privind condamnarea, instanța luând totodată decizia de a dispune transferarea condamnatului (…) într-un penitenciar din România în vederea executării pedepsei de 7 ani închisoare. Prin aceeași soluție, instanța din România a dedus din durata pedepsei perioada executată de vrâncean în Danemarca, de la data de 29 noiembrie 2018 la zi. Condamnarea vrânceanului a venit însă ulterior arestării acestuia, sentința autorităților judiciare fiind pronunțată pe fond în iunie 2019 de Tribunalul Copenhaga și a rămas definitivă în februarie 2021, la Curtea de Apel Ostre Landsret.

Din ce se explică succint în motivarea Curții de Apel Galați, fapta vrânceanului pare a fi fost o reglare de conturi. În perioada dintre 31 iulie 2018, ora aproximativ 23.00, și până la 1 august 2018, ora aproximativ 06.30, în zona verde de-a lungul digurilor de pe Christianshavns Vold, în apropierea intersecției Vermlandsgade cu Christmas Moellers Plads, or. Copenhaga, în asociere cu un complice neidentificat numit „Mariano”, în circumstanțe deosebit de agravante, au comis un act de atac corporal deosebit de violent asupra decedatului (…), inculpații l-au lovit în cap și pe corp, l-au lovit cu capul de asfalt, l-au tras cu o curea strânsă în jurul gâtului decedatului în apa de la digurile Christianshavns Vold, de unde a fost tras din apă de o persoană care i-a sărit în ajutor decedatului, (…) după ceva timp au continuat acțiunile de violență și de loviri brutale cu pumnii, cu picioarele în cap și pe corp, precum și călcatul în picioare a decedatului, după care din nou a fost tras în apă de două ori, dar salvat de o persoană care a sărit în ajutor, după care inculpații au continuat să-l lovească violent și brutal în cap și pe corp, precum și să-l calce în picioare, (…) ca urmare a vătămărilor corporale suferite, a decedat la 1 august 2018, ora 18.58, la spitalul național Rigshospitalet, se arată pe rolii.ro.

Cert este că vrânceanul a arătat în fața instanței din Galați că nu vrea să ajungă într-un penitenciar din țară, însă s-a consemnat, potrivit aceleiași surse, că acest refuz al persoanei condamnate de a executa pedeapsa în România nu constituie un impediment la recunoașterea hotărârii deoarece este cetățean român și domiciliază în România, iar prin hotărârea de condamnare s-a dispus expulzarea acesteia din Danemarca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?