Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Divorţul se va soluţiona de către Judecătoria Focşani”


Astăzi, „Curierul juridic” tratează cazul domnului Manole C. din municipiul Focșani

Domnul Manole C., din municipiul Focșani, ne-a vizitat la redacție și ne-a comunicat problemele cu care se confruntă. Dumnealui ne-a spus că de câțiva ani a plecat în Germania unde are un serviciu foarte bun. De aproximativ un an de zile, a venit la el și o rudă cu familia, tot pentru a munci. Domnul Manole C.    ne-a spus că relațiile din familia acestora s-au deteriorat, iar cei doi sunt deciși să divorțeze. Dumnealui ne-a mai spus că dorește să știe care este modalitatea de a introduce o acțiune de divorț și cum se poate realiza și partajul bunurilor comune cât mai simplu și mai rapid.
Răspuns: Domnule Manole C., procesul poate să fie foarte scurt sau poate să dureze mai multe luni, depinde de cele două părți. Cea mai simplă modalitate este ca rudele dvs. să cadă la un acord în problema divorțului. Chiar dacă sunt în Germania, acțiunea judecătorească trebuie introdusă în România și cum ultimul lor domiciliu comun este în Focșani, instanța competentă este Judecătoria Focșani. Astfel, se poate formula o acțiune comună, prin care să solicite divorțul prin acord, precum și partajul. În cazul în care nu există înțelegere, trebuie introduse două acțiuni la judecătorie, iar procedura își va urma cursul normal. Orice afirmație făcută trebuie să fie dovedită cu martori, acte sau prezumții. De asemenea, se poate invoca imposibilitatea morală de a preconstitui probe, în acest caz, datorită relațiilor speciale, de soț-soție existente între rudele dvs. Pentru deschiderea acțiunii este nevoie de certificatul de căsătorie în original și trebuie plătită o taxă de timbru de 39 lei RON și timbru judiciar de 0,3 lei RON. Vă recomandăm să consultați un avocat pentru redactarea cererii și susținerea cauzei.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?