Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: OMORÂT de vecin, INCENDIAT și apoi ÎNGROPAT în grădină


Autorul oribilei crime de la Vulturu a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Ancheta a scos la iveală detalii șocante. Victima, de 65 de ani, a murit în chinuri groaznice. A fost bătută cu bestialitate, apoi incendiată. Ulterior, a fost îngropată în grădina din spatele casei suspectului, dar nu înainte de a-i fi secționat un picior cu o sapă. Procurorul Paul Mihăilă, șeful Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, ne-a spus că s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „omor calificat și profanare de cadavre”.

    Ioan Ichim, de 65 de ani, bărbatul găsit îngropat în grădina unui vecin, miercuri seara, a murit în chinuri groaznice. Ancheta demarată de procuror și polițiști după descoperirea cadavrului, a scos la iveală detalii șocante. Bărbatul, care era dispărut de mai multe zile, a fost omorât în bătaie de vecinul său, Cristea C., de 59 de ani, care mai apoi l-a îngropat, nu înainte de a-i secționa un picior cu sapa.
Victima a fost dată dispărută încă de săptămâna trecută, dar nimeni nu a știut unde se află până miercuri seara, atunci când polițiștii din localitate au găsit cadavrul îngropat în grădina lui Cristea. „La data de 6 august a.c., polițiștii au stabilit faptul că I. Ioan, de 65 ani, din municipiul Focșani, dispărut de la domiciliu din data de 02.08.2014, este decedat și îngropat în curtea locuinței lui C. Cristea, de 59 ani, din comuna Vulturu. În urma primelor verificări efectuate de echipa operativă complexă, s-a stabilit faptul că în ziua de 01.08.2014, I. Ioan și C. Cristea au consumat băuturi alcoolice, apoi au avut o discuție în contradictoriu, în urma căreia victima a fost lovită de mai multe ori, iar leziunile provocate au dus la decesul celui în cauză. După săvârșirea faptei, C. Cristea a îngropat victima în locul unde a fost găsită. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au informat polițiștii.

        Omorât în bătaie, incendiat și apoi îngropat

    Crima a fost comisă în ziua de 1 august. Anterior altercației, adică în dimineața aceleiași zile, cei doi vecini s-au întâlnit și au mers împreună acasă la Cristea C.. Acolo, au băut o cantitate însemnată de țuică, după care s-au luat la ceartă. Victima i-ar fi cerut călăului său niște legume din grădină, iar acesta din urmă a refuzat să-i dea. De aici a pornit cearta. 
După ce s-au certat bine, autorul i-ar fi cerut victimei să plece din curtea sa, dar aceasta a refuzat. În acel moment, autorul a pus mâna pe o bucată de scândură și l-a bătut pe vecinul său până când acesta și-a dat ultima suflare. Și-a lăsat vecinul mort în curte și s-a culcat.
În aceeași zi, în jurul orei 17.00, pentru că nu a vrut să fie prins de oamenii legii, a încercat să scape de cadavru. L-a învelit într-o pătură și i-a dat foc. Pentru că nu ardea, astfel încât să nu mai rămână nimic, autorul s-a lăsat păgubaș. A abandonat din nou cadavrul în curte și s-a culcat. În dimineața zilei de 2 august a săpat o groapă de 30-40 de centimeri, în fundul grădinii sale, acolo unde cultivase porumb, apoi a târât cadavrul, care era parțial ars, până la groapă, l-a băgat în interior și a sărit cu picioarele peste el să-l îndese bine. Pentru că groapa era prea mică, iar un picior al victimei înțepenise și nu putea fi îndoit astfel încât să încapă în groapă, a scos cadavrul din groapă, a secționat piciorul cu o sapă, după care l-a îngropat. L-a acoperit cu pământ și timp de aproape o săptămână s-a comportat ca și cum nu ar fi făcut nimic.
 
     Câinii au mâncat degetele victimei

    Cadavrul intrase în putrefacție, lucru care se simțea și în aer. Mirosul de cadavru a fost simțit de câini, care au râcâit „mormântul” și au mâncat degetele victimei de la o mână. 
Mai multe persoane și-au dat seama că ceva este în neregulă în grădina lui Cristea C. și au transmis informația mai departe. Astfel, miercuri seara, anchetatorii au descoperit cadavrul. Inițial, bărbatul nu a recunoscut că și-a bătut vecinul până l-a omorât, spunând că acesta a căzut, s-a lovit și a murit, iar lui i-a fost frică să anunțe și a hotărât să-l îngroape. Ulterior, atunci când procurorul de caz Paul Mihăilă, șeful Secției de Urmărire Penală, a ajuns la fața locului, bărbatul și-a dat seama că nu ține explicația și a povestit tot ce a făcut.
Verificările au durat până târziu în noapte, fiind reluate ieri dimineață. Apoi, Cristea C. a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, după care a fost dus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, pe numele său fiind emisă, de către procuror, ordonanță de reținere. „În cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și profanare de cadavre. A fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca mâine suspectul să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acesta a recunoscut comiterea faptei”, ne-a precizat procurorul Paul Mihăilă. 
    Ioan Ichim a fost dat dispărut pe data de 2 august a.c., după ce nimeni nu l-a mai văzut. Cu o zi înainte de a fi găsit mort, la Vulturu au ajuns inclusiv pompierii cu o barcă, care au efectuat căutări în albia râului Putna, întrucât s-a luat în calcul și varianta înecului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?