Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Ansamblul Țara Vrancei, invitat la Zilele Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Postare Facebook/Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”:

          Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” împlinește 88 de ani. „Nici o călătorie pe drumurile ţării nu poate da, atât de puternic strânse laolaltă, toate regiunile ei şi nu te poate face să înţelegi, uşor şi limpede, ca în Muzeul Satului, chipul întreg al României Mari”, spunea fondatorul lui, profesorul și sociologul Dimitrie Gusti. Anul acesta, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” sărbătorește 88 de ani de existență, aniversare ce va fi marcată printr-o serie de evenimente, desfășurate în perioada 10-17 mai a.c.

          Ceremonia de deschidere va avea loc pe 10 mai, la Scena Dumitra, la ora 11.00 și va fi urmată de la ora 13.30, la Sala Gheorghe Focșa, de vernisajul expoziției „Portul popular de sărbătoare”, unde vor fi prezentate peste 150 de piese de port din colecțiile muzeului. (..) 11 și 12 mai vor fi zile pline de dans, culoare, muzică, tinerețe și frumusețe. Vizitatorii vor putea asista la spectacole de muzică și dans, la lansări de carte, șezători, ateliere, (…).

          Pe 17 mai, de la ora 14:00, îi vom avea invitați pe renumiții artiști ai „Ansamblului Țara Vrancei”, din Focșani, coordonator Maria Murgoci. În toată perioada 10-17 mai a.c. sunteți așteptați la târgul din curtea muzeului, pe aleile căruia vă vor întâmpina meșteri populari din toată țara, cu nenumărate produse tradiționale și creații artizanale. Vă așteptăm, așadar, cu drag, să sărbătorim împreună, în Muzeul-Sat de la șosea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?