Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Mesajul meu special”, simpozion despre acceptare, incluziune și cunoaștere a copilului cu nevoi speciale


Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Vrancea (CJRAE) anunță derularea unui proiect denumit CAER „Educație necondiționată pentru fiecare”, la care pot participa toate unitățile de învățământ din Vrancea. Proiectul este inițiat de Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Bistrița-Năsăud, iar pe 26 aprilie va avea loc simpozionul elevilor, având ca temă „Mesajul meu special”, cuprins în CAER 2018, Secțiunea 3, poziția 10.
Conform datelor furnizate de directorul CJRAE Vrancea, profesoara Liliana Jeni Mihai, activitatea principală a proiectului constă în schimbul de informații pe teme ce promovează educația și incluziunea, prilejul de a împărtăși propriile nevoi și posibilitatea de a îmbunătăți calitatea vieții. Simpozionul elevilor „Mesajul meu special” se dorește a fi o voce a elevilor și profesorilor ce susțin și promovează diversitatea, valorizând unicitatea fiecărui om. Ca și regulament de desfășurare, se va ține cont de următoarele aspecte: simpozionul  se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal; fiecare unitate școlară poate participa cu maxim 3 lucrări respectând tema: „MESAJUL MEU SPECIAL”. 
Lucrarea poate fi în format ppt/ pdf sau video (durata maxim 5 minute) și trebuie să transmită un mesaj de înțelegere, acceptare, incluziune, cunoaștere a copilului cu nevoi speciale. Acest mesaj poate fi transmis sub variate forme ale art-terapiei, prin dans, cântec, desen, colaj, eseu, poezie, fotografie etc. Lucrările și fișa de înscriere vor fi trimise pe adresa de email cjap_bistrita@yahoo.com, până la data de 16 aprilie. În cazul în care lucrarea aparține unui grup de elevi se va atașa și un tabel nominal. La data de 26 aprilie va avea loc simpozionul  „Mesajul meu special”, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrările incluse pe pagina de facebook a proiectului „Educație necondiționată pentru fiecare”.
Selecția lucrărilor se va face de către o comisie alcătuită din specialiștii bistrițeni. Comisia va evalua lucrările respectând criteriile stabilite: încadrarea în temă, originalitate, creativitate și claritatea transpunerii mesajului. Se vor acorda diplome de participare, unde se va preciza și numele cadrului didactic îndrumător. Se vor putea elibera adeverințe de participare la concurs pentru toate cadrele didactice îndrumătoare.
Informații suplimentare pot fi obținute de la coordonatorul proiectului: profesor Cristina Harap, telefon 0744.904.891.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?