Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Handbal tineret – Excepțional! CSM Focșani 2007, medalie de bronz la Campionatul Național

  • Ieri, la Plopeni, în finala mică a Campionatului Național, CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 27-25 (15-12)

Formația CSM Focșani 2007: Vișan, Zaharia, BudeanuIorga, Dochioiu – 1, Muraru – 7, Popa, Golea – 9, Anton, Tertelici, Pavlov – 6, Apostu, Tînjală, Toboșaru – 2, Lazoreac – 2. Antrenori, Viorel Ciubotaru și Iulian Neață

          CSM Focșani 2007 a reușit, ieri, la Plopeni, excepționala performanță de a câștiga finala mică a Campionatului Național de tineret la handbal. Medalia de bronz reprezintă încununarea multor ani de muncă în handbal pentru o generație care a fost doi ani la rând a patra echipă de juniori 1 din țară. În finala mică de la Plopeni, Alex Golea și colegii săi au trecut cu 27-25 de Politehnica Timișoara, după ce la pauză aveau un avantaj de trei goluri, 15-12. Minutele de final ale meciului au fost tensionate, cu suspendări  și lovituri de la 7 metri ratate și de o echipă și de cealaltă. Pe plus au ieșit focșănenii, care au marcat golul desprinderii decisive în minutul 59:41.

          Reușita focșănenilor este de toată lauda în condițiile în care în lot sunt 9 juniori 2 sau juniori 1 iar cinci dintre ei nu au intrat în jocul de ieri. Dar cei care au jucat au făcut-o cu talent, dăruire, încrederea că pot, chiar și atunci când timișorenii au trecut în avantaj în minutul 46. Întreaga echipă – jucători și antrenori – merită felicitări. Au arătat că știu să ducă spre victorie un meci decisiv și spre medalie un campionat în care au avut un parcurs foarte bun, încheiat pe locul al doilea într-o grupă în care au avut ca adversari pe buzoieni, dinamoviști, steliști, constănțeni. Handbalul focșănean chiar are viitor. O spun ca om care îl cunoaște în intimitatea sa și care a crezut că această generație începută pe când Alexandru Golea avea 10-12 ani și Nikolas Vișan era tot pe-acolo, continuată cu Muraru, apoi cu Tibi Toboșaru, David Pavlov va ajunge pe podiumul unui campionat național! Și că va da jucători pentru echipa de seniori, ca și pentru Națională, așa cum se și întâmplă!

          Cine sunt medaliații cu bronz național ai handbalului focșănean? Sunt cei prezentați în deschiderea comentariului. Îmi iau permisiunea să le mulțumesc și să-i felicit încă o dată în numele cititorilor Monitorului de Vrancea! Și să-i îmbrățișez pe Vișan, Zaharia, Budeanu, Iorga, Dochioiu, Muraru, Popa, Golea, Anton, Tertelici, Pavlov, Apostu, Tînjală, Toboșaru, Lazoreac și pe antrenorii Viorel Ciubotaru și Iulian Neață – i-am numit pe jucători în ordinea în care au fost înscriși în foaia de joc de ieri, dar ei știu cu cine încep și cu cine continui – așa cum am mai făcut-o în Polivalentă după meciuri ale echipei de tineret iar pe unii dintre ei și după jocuri ale echipei de Ligă Națională!

            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?