Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Majoritatea operelor de artă adăpostite de vechea Bursă din Copenhaga, devastată de un incendiu, au fost salvate

Aproape toate operele de artă adăpostite de fostul sediu al Bursei de Valori din Copenhaga, devastată de un incendiu, au supravieţuit, a spus proprietarul clădirii, Camera de Comerţ daneză, potrivit DPA. Directorul Camerei, Brian Mikkelsen, a declarat vineri pentru agenţia de ştiri Ritzau, cu prilejul vizitei făcute de prim-ministrul danez Mette Frederiksen la locul dezastrului, că au fost salvate 99% dintre artefacte.

            Ritzau a spus sâmbătă că serviciile de urgenţă lucrează în continuare pentru îndepărtarea schelelor care înconjoară clădirea şi care erau folosite în lucrările de restaurare. Un incendiu a izbucnit marţi în clădirea veche de 400 de ani. Cauza incendiului nu este cunoscută. Jumătate din vechea clădire a Bursei de Valori a fost mistuită de flăcări, iar zidurile exterioare s-au prăbuşit şi acestea joi după-amiază. Accesul rămâne interzis pe mai multe străzi şi în perimetrul din apropierea clădirii istorice.

            Vechea Bursă de Valori, care în prezent adăposteşte Camera de Comerţ a Danemarcei, deţinea o colecţie importată de opere de artă. Clădirea nu a fost sediul Bursei de Valori decât pentru scurt timp. După prăbuşirea unei părţi din faţadă, lucrătorii din echipele de intervenţie au încercat, cu multă prudenţă, să salveze restul clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?