Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și FOTO! Polițiștii vrânceni au arborat „drapelul național la Troița Eroilor din satul Poenița, ca semn al mândriei de a fi român”

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

La împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au adus un omagiu celor care și-au dăruit viața pentru a desăvârși România Mare.

A devenit deja tradiție pentru polițiștii vrânceni să aducă un omagiu celor care și-au dat viața în „Bătălia Crăciunului” și să arboreze drapelul național la Troița Eroilor din satul Poenița, ca semn al mândriei de a fi român.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, alături de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisar șef de poliție Remus Nica și de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală au depus o cunună tricoloră, în semn de recunoștință pentru eroii cunoscuți sau necunoscuți care ne oferă peste timp cea mai prețioasă lecție a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem. Pe frontonul principal al monumentului istoric, în partea superioară, inscripţia: “Celor dragi şi scumpi / Recunoştinţă veşnică”, face ca pământul să întâlnească cerul, în șuierul vântului răsucit printre dealurile azi însorite.

Au dat curs apoi invitației unui cadru didactic, doamna Georgeta Turturică, de a vizita minimuzeul din sat unde a fost inaugurată o ”bibliotecă a cărților pensionare”, într-o casă tradițională veche, un loc desprins parcă din poveștile depănate de bunici, o poartă către patrimoniul, istoria, tradițiile și valorile satului românesc.

Ziua Națională a României i-a regăsit pe polițiștii vrânceni la datorie, alături de cetățeni, pe care îi asigurăm că vom continua să onorăm jurământul depus față de țară, cu profesionalism și devotament.

,,România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”( Barbu Ștefănescu Delavrancea).

La mulți ani, România!
La mulți ani, tuturor românilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?