Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Parcul Memoriei Naționale, unul din cele mai importante proiecte derulate în județul Vrancea

Parcul Memoriei Naționale „Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” RO-MÂNDRIA este unul din cele mai importante proiecte derulate în județul Vrancea, a declarat ieri în plenul ședinței Consiliului Județean, vicepreședintele Marian Oprișan. Reacția acestuia a venit după ce consilierii liberali au solicitat înființarea unei comisii pentru verificarea stadiului în care se află proiectul. „În campania electorală, partidele de dreapta PNL și USR au încercat foarte mult să politizeze proiectul Parcul Memoriei Naționale. Acest proiect este cea mai mare realizare a administrației județene, a postului de televiziune Antena 3 și a Regiei Naționale a Pădurilor datorită faptului că peste 300 de ani, când generațiile viitoare vor sărbători 400 de ani de la eroicele lupte din 1917,  își vor aminti doar de Parcul Memoriei Naționale. Parcul Memoriei Naționale nu este un eșec, este un proiect realizat, iar pierderile sunt pierderi tehnologice asumate de silvicultori. Există o societate care, pe bază de contract, are grijă de Parcul Memoriei Naționale, care este una din cele mai frumoase realizări ale administrației județene“, a afirmat vicepreședintele Marian Oprișan.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a solicitat departamentului de specialitate al administrației județene să prezinte în câteva zile un raport privind starea acestui proiect. „Vreau să prezentați acest raport pentru că din ce am discutat, lucrurile sunt pe un făgaș normal cu acest proiect“, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare obiectivul de investiții Parcul Memoriei Naționale ”Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate RO- MÂNDRIA”, în cadrul căruia au fost plantați 335 de mii de stejari. Deși acțiunea de plantare a fost finalizată, proiectul continuă și în acest an dar și în anii următori, urmând să fie realizate lucrările de împădurire şi de întreţinere permanentă a culturilor forestiere realizate. Aceste lucrări vor fi realizate de asocierea SC Terra Silva SRL şi SC Terra Forest SRL.

Consiliul Județean Vrancea a anunțat la finele lunii decembrie 2018 că Parcul Memoriei Naționale va fi realizat după conceptul „Roata Unirii“. Proiectul include  trei zone majore: Zona 1-  zona comemorativă, reprezentată printr-un amfiteatru și un spațiu de tip scenă mobilă, folosit pentru omagierea eroilor; Zona 2 – zona culturală cuprinde activități diverse de tip mini-zoo, ateliere mestesugărești, spații de joaca pentru copii, case vechi cu arhitectură tradițională, spații de alimentație unde se pot servi produse tradiționale. De asemenea, zona cuprinde și un mic traseu virtual pentru a înțelege mai bine ideea războiului; Zona 3 – zona de sport și agrement, formată dintr-o gradină tematică, un parc de tip Aventura și o zonă de Airsoft. Unele dintre traseele pietonale sunt dublate de o pistă velo, iar în anumite puncte sunt amplasate monumente ale personalităților marcante din timpul războiului: Mareșalul Averescu, Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?